Afval apart, gewoon doen!

VLISSINGEN - De hoeveelheid restafval in Vlissingen moet de komende jaren omlaag. Op dit moment verdwijnt er per persoon gemiddeld nog 291 kilo per jaar in de grijze container of in de grijze zak. Met de campagne ‘Afval apart, gewoon doen!’ laat de gemeente haar inwoners zien dat goed afval scheiden helemaal niet moeilijk is. Vandaag trapt wethouder Josephine Elliott de campagne officieel af.

Goed afval scheiden is belangrijk. Er blijft dan zo weinig mogelijk restafval over. Hoe minder restafval in de verbrandingsoven verdwijnt, hoe minder waardevolle grondstoffen er verloren gaan.

Nieuwsbrief

Deze week valt bij alle inwoners van de gemeente Vlissingen een eerste nieuwsbrief op de deurmat. In de nieuwsbrief vertelt de wethouder over afval scheiden. Ook lezen bewoners hier hoe de verschillende afvalstromen zijn eruit zien.

Aandacht voor alle afvalstromen

In het huis-aan-huisblad de Faam verschijnt iedere week een artikel over afvalscheiding. In de artikelen lichten we steeds een andere afvalstroom toe. Tegelijkertijd verschijnt er een achtergrondartikel over dezelfde afvalstroom op de website van de gemeente Vlissingen. Zo weten inwoners straks welke afvalstromen er zijn, welke producten bij welke afvalstroom horen, en waar ze hun eigen afval kwijt kunnen.

Vragen

Bewoners met vragen kunnen bij de gemeente terecht. Op de website is een pagina met veel gestelde vragen. Als de vraag er niet bij staat, mogen bewoners mailen naar [email protected] of bellen naar 14 0118.

Lees ook:Afval scheiden loont!
Lees ook:Afval appartementen
Lees ook:Invoering Diftar
Lees ook:100e afval inzamelemmer!
Lees ook:Op weg naar minder restafval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>