Plastic afval in grijze vuilniszakken

GOES – Het PD- (plastic en drankenkartons) afval dat in Goes wordt ingeleverd in grijze vuilniszakken wordt door onze afvalverwerker (SUEZ Rotterdam) gewoon geaccepteerd en gerecycled.

De NOS meldde vandaag dat afvalverwerkers niet langer gescheiden plastic accepteren dat in een gewone grijze vuilniszak wordt aangeleverd, waardoor veel afval zou worden afgekeurd. Bij onze verwerker is dat niet zo. Het klopt dat verwerkers liever doorzichtige zakken hebben en de zwarte vuilniszakken vanwege de kleur niet kunnen recyclen met andere soorten plastics, maar de verwerkingsinstallatie is zo gebouwd dat de zakken eerst open worden gescheurd zodat het ingezamelde plastic in deze zakken apart worden verwerkt van de grijze zakken zelf. Bij de invoering van ons nieuwe beleid vragen we onze inwoners dan ook om doorzichtige zakken te gebruiken. Maar het is voor onze verwerker dus geen absolute vereiste om het plastic afval te kunnen verwerken. We gaan met supermarkten in overleg om hen te vragen deze zakken op te nemen in het assortiment, als dit nog niet het geval is.

Lees ook:Plastic en drankenkartons aanbieden in doorzichtige zakken
Lees ook:Enkel doorzichtige zakken opgehaald door ZRD
Lees ook:Plastic zakken op?
Lees ook:Plastic en pak in één zak!
Lees ook:Afval op tijd aanbieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>