100-100-100 afvalproject

HULST – De slotbijeenkomst van het 100-100-100 afvalproject in de gemeente Hulsy was afgelopen woensdag. Bijna alle deelnemende huishoudens (103) waren die avond vertegenwoordigd. Wethouder Diana van Damme – Fassaert bedankte hen voor hun deelname en inzet. Ze sprak haar bewondering uit voor het bereikte resultaat. Over de periode van honderd dagen leverden de deelnemende huishoudens gemiddeld 0,78  kg restafval per week in. Dat is behoorlijk weinig!

Tijdens deze slotbijeenkomst werden de resultaten van de actie doorlopen en werden de conclusies die daaruit kunnen worden getrokken bekeken. Ook werd een blik op de toekomst geworden; hoe verder met het afvalbeleid in de gemeente Hulst?
Tenslotte werden een aantal uitblinkende deelnemers in het zonnetje gezet. Mevrouw Ellen Lots leverde de gehele periode van honderd dagen zo goed als geen restafval in. Tijdens het project gaven de deelnemers elkaar ook tips over het scheiden van afval. De beste tip werd gegeven door meneer en mevrouw Geilleit-Abrahamse. Tenslotte was er ook een beloning voor een heel actieve deelneemster, mevrouw Ilse Neve.

Op 3 april 2017 ging in de gemeente Hulst de 100-100-100 afvalactie van start. Tijdens die honderd dagen probeerden zij zo min mogelijk restafval te produceren. Daarbij stond het 100% scheiden van afval en bewust inkopen centraal.

Ervaringen tijdens honderd dagen
Er zijn in de loop van het project veel reacties van deelnemers en niet deelnemers ontvangen over afvalinzameling. Daaruit blijkt dat het grootste deel van het afval plastic blijkt te zijn. Dit werd tijdens het project bij de deelnemers opgehaald; zij moesten het dus niet naar de oranje inzamelcontainers brengen. Dat werd door velen als erg positief ervaren. Verder blijkt er een behoefte te zijn aan extra mogelijkheden om van het tuinafval af te raken. Het scheiden van papier is voor de deelnemers – zo lijkt – geen issue. Dat gebeurt gewoon. Ook werd het idee geopperd om een combinatiecontainer te voorzien.

Nieuw afvalbeleid
De resultaten van het 100-100-100 project en de reacties er op, worden meegenomen als input voor het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Hulst. Aan dat nieuwe beleid wordt de komende periode gewerkt.

Lees ook:Laatste weken van 100-100-100-project
Lees ook:100-100-100-project halverwege
Lees ook:83 deelnemers 100-dagen afvalvrij
Lees ook:Hulster afvalrace!
Lees ook:100 huishoudens doen mee aan 100-100-100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>