Gratis magazine met tips voor minima

MIDDELBURG – De drie Walcherse gemeenten hebben gezamenlijk een magazine uitgegeven. Speciaal gericht op kinderen en ouders die rond moeten komen van een laag inkomen. Het gratis magazine ‘Dina schrijft’ bestaat uit twee delen, een deel gericht op kinderen en een deel gericht op ouders.

Het deel voor kinderen bevat een overzicht van leuke ideeën en activiteiten, die zij met vriendjes of vriendinnetjes kunnen doen. Het leuke is dat hier geen of weinig geld voor nodig is, ook geen goed weer, gewoon goede zin, dat is al genoeg.

Voor de ouders bevat het magazine een overzicht van regelingen en fondsen die een (financieel) steuntje in de rug geven en vergoedingen verstrekken voor binnen- en buitenschoolse activiteiten voor kinderen. En die zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook met een laag inkomen komen mensen soms in aanmerking.

Zo doen alle kinderen mee

Alle minima met minderjarige kinderen die bij ons bekend zijn, krijgen het magazine rond 14 juli thuisgestuurd. Daarnaast wordt het magazine aangeboden via onder andere de stadskantoren op Walcheren, de balie van Orionis Walcheren, de balies van Porthos, bibliotheken en de voedselbank.

Lees ook:DINAschrijft
Lees ook:Beleidsregels bijzondere bijstand
Lees ook:Bijzondere bijstand!
Lees ook:Jeugdsportfonds voor een tegemoetkoming in kosten sporten!
Lees ook:Reynaertroute voor kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>