Ondertekening overeenkomst vroegsignalering

MIDDELBURG – In het Middelburgse stadskantoor is onlangs een overeenkomst getekend voor het tijdig signaleren van huurschulden, ook wel ‘aanpak vroegsignalering’.

Deze overeenkomst werd getekend door gemeente Middelburg, Orionis Walcheren en Woongoed Middelburg. De samenwerking heeft een looptijd van één jaar met de intentie van een structurele aanpak.

In de periode 1 juni 2016 tot en met 31 december 2016 is er een pilot gedraaid tussen de partijen. Hierbij zijn de effecten onderzocht van het tijdig signaleren van huurschulden, waardoor er een integrale aanpak is ontwikkeld. De resultaten uit de pilot waren zeer positief, waardoor de samenwerking per direct van start kan gaan.

Het doel van de vroegsignalering is onder andere het aantal huisuitzettingen te beperken. De betrokken partijen hopen ook het aantal mensen met huurachterstanden te verkleinen en vroegtijdig mensen met financiële problemen in het vizier te krijgen. Op die manier kunnen zij op tijd geholpen worden en kunnen grote onoverkomelijke schulden voorkomen worden. De overeenkomst dient daarnaast als voorbeeldproject voor de andere gemeenten en corporaties op Walcheren.

De aanpak vroegsignalering is een vernieuwende aanpak. In Nederland is gemeente Middelburg één van de eerste gemeenten met een dergelijke aanpak. De partijen hebben er daarom voor gekozen om ieder kwartaal de bereikte resultaten, de aanpak en de personele inzet te evalueren en eventueel bij te sturen.

Lees ook:Vroegsignalering huurschulden
Lees ook:Pilot vroegsignalering huurschulden succesvol
Lees ook:Begeleiding probleemgezinnen!
Lees ook:Financiële overeenkomst Thermphos getekend
Lees ook:Kwetsbare jongeren Walcheren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>