Diekersdag

WESTKAPELLE – Het Polderhuis houdt woensdag 23 augustus een Diekersdag in Westkapelle. Deze dag vinden er allerlei activiteiten plaats rondom het Polderhuis en op en rond de dijk, zoals strandjutten, een wandeling met gids, vliegerfestijn en optredens van de Heiploeg.

Om 10.00 uur start het strandjutten op het badstrand in samenwerking met de IVN. Start vanaf het Polderhuis museum. Deelname gratis.

Om 10.00 uur start ook een unieke wandeling met een gids langs de kust. De gids vertelt o.a. over het dijkwerk en bij de wandeling hoort een bezoek aan het lage kustlicht ‘het ijzeren torentje’. Deelname aan deze informatieve wandeling kost € 2,50 pp (kinderen t/m 15 jaar € 1,-)

Van 11.00 tot 17.00 uur is er een vliegerfestijn op de dijk. Zeer bijzondere en enorm grote vliegers versieren de lucht. Van 11.00 tot 17.00 uur is het mogelijk je eigen vlieger te maken in de tuin van het Polderhuis museum. Kinderen kunnen hier ook meedoen met de ‘bekerfinale’.

In de tuin van het Polderhuis museum start om 11.00 uur een maritieme markt waar diverse demonstraties te bewonderen zijn. ’s Middags wordt het extra gezellig met optredens van ‘de Heiploeg’. De Heiploeg laat zien hoe vroeger het heien van de palen in zijn werk ging. De palen dienen nu nog steeds als golfbreker. Bezoekers mogen het zelf ook eens proberen!

Vuurtoren Het Hoge Licht, het IJzeren Torentje en molen ‘de Noorman’ zijn ‘s middags ook geopend voor bezichtiging (van 13.00 tot 16.00 uur).

Lees ook:Aan de kust-dag!
Lees ook:Dijkgraaf Poppelaars opent paalhoofd bij Polderhuis Westkapelle!
Lees ook:IJzeren torentje!
Lees ook:Westkapelle op de fiets
Lees ook:Zee en Dijk Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>