Graven in de haven

HULST – De expositie “Graven in de haven” is van zaterdag 26 augustus tot en met zondag 15 oktober te zien in ’s-Landshuis in Hulst. De expositie geeft een beeld van de belangrijkste vondsten tijdens het archelogisch onderzoek in De Nieuwe Bierkaai. Het pronkstuk is de gevonden Spaanse helm.

Op 10 november 2009 gingen aan de Bierkaaistraat en Overdamstraat te Hulst de sloopwerkzaamheden van start in verband met het project De Nieuwe Bierkaai. In juni/juli 2010 volgde de sloop van het voormalige postkantoor en de voormalige fietshandel aan de Dubbele
Poort. Dit soort ingrijpende werken in een historische binnenstad vraagt natuurlijk ook om het nodige archeologisch onderzoek. Dat vond plaats in de periode van februari tot en met oktober
2011.

Het archeologisch onderzoek werd – in opdracht van de gemeente Hulst – uitgevoerd door Arcadis en Artefact. Zij kregen daarbij bijzondere hulp van de Werkgroep Archeologie Hulst. Het onderzoek bracht belangrijke getuigenissen van het Hulster verleden aan het licht. Het eindrapport van het archeologisch onderzoek is nu voorhanden. Het heeft een schat aan gegevens en vondsten opgeleverd. Een deel daarvan wordt getoond in de expositie “Graven in de Haven”.

De expositie is ingericht in de zogenaamde Paardenstal van ’s-Landshuis, gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst. Toegang tot de Paardenstal is – om de hoek – via de tuinpoort aan de Frans van Waesberghestraat. De expositie is te bezichtigen op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag is de expositie gesloten. Op zondag is de expositie geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Officiële opening
De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 25 augustus 2017. Wethouder Diana van Damme – Fassaert verricht de openingshandeling. De uitnodigingen voor deze opening zijn ondertussen verstuurd.

Lees ook:Gallery Maritime: uitgebreide galerieruimte Colijnsplaat
Lees ook:Hulst: In the picture!
Lees ook:Kunst in Nieuwe Bierkaai!
Lees ook:“Visbrug” nieuwe Hulster straatnaam!
Lees ook:Anker Hulst krijgt andere plek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>