Dieven slaan toe in haven

ARNEMUIDEN – In de haven aan de Oranjeplaat bij Arnemuiden zijn van drie boten de buitenboordmotoren gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen. Daarnaast waarschuwt ze eigenaren hun spullen goed op te bergen.

Op maandagochtend 7 augustus kreeg de politie de melding dat er bij drie boten de buitenboordmotoren waren gestolen. De diefstallen werden aan het begin van de ochtend ontdekt. Er is aangifte gedaan.

Mobiel banditisme

Criminelen slaan vaker toe in (jacht)havens, daarbij hebben ze het voorzien op buitenboordmotoren, lieren en andere kostbaarheden aan boord van boten. Vooral in het voorseizoen worden veel mensen hier door gedupeerd. Vermoedelijk gaat het om criminele bendes die goed voorbereid en snel te werk gaan. Een gemiddelde buitenboordmotor is al snel duizenden euro’s waard. De politie werkt samen met de havenmeesters om deze diefstallen te voorkomen en te onderzoeken.

Leg het vast!

Het advies is om kostbaarheden op de boot achter slot en grendel te doen en de motoren te voorzien van goede sloten. Ook is het belangrijk om de serienummers van de motoren vast te leggen op www.stopheling.nl zo kan een gestolen buitenboordmotor eenvoudiger worden opgespoord als deze te koop wordt aangeboden.

Lees ook:Buitenboordmotoren gepikt!
Lees ook:Buitenboordmotoren gestolen!
Lees ook:Diefstal buitenboordmotoren!
Lees ook:Arrestatie na haveninbraak
Lees ook:Buitenboortmotordieven gearresteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>