Afasiecentrum Zeeland exposeert

NISSE – Met behulp van een expositie van de gemaakte foto’s vragen de cliënten aandacht voor wat Afasie voor een mens betekent. Cliënten hebben zelfstandig foto’s rond verschillende thema’s gemaakt: ik, verleden, heden, toekomst. Op deze manier brengen ze hun veranderd leven in beeld en zijn ze in staat om ervaringen en gevoelens te delen. De tentoonstelling is elke zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur van 8 juli tot en met 9 september in de Mariakerk in Nisse te bewonderen.

Het Afasiecentrum in Goes heeft een vast dagprogramma met wisselende activiteiten. Het team van het Afasiecentrum bestaat uit de logopediste van Ter Valcke, een logopediste van het GORS, een aantal medewerkers van de Dagbehandeling Ter Valcke en vrijwilligers.

Door hersenletsel zoals een hersenbloeding kunnen mensen moeilijker praten, begrijpen, lezen en schrijven: ze hebben afasie.

Mensen met afasie en hun partners kunnen onder professionele begeleiding leren beter te communiceren en actiever deel te nemen aan het sociaal en maatschappelijk leven.

Ze leren beter omgaan met de stoornissen, beperkingen of handicap. Ieder formuleert zijn eigen individuele leerdoelen. Samen met anderen werken zij hieraan en kunnen zich optrekken aan lotgenoten om de eigen mogelijkheden te ontdekken en benutten. De groep stimuleert mensen zelfstandiger te functioneren.

 

 

Lees ook:Afasiecentrum Zeeland exposeert bij SVRZ
Lees ook:Afasiecentrum Zeeland exposeert
Lees ook:CVA/NAH trefpunt
Lees ook:Ervaringen over beroerte uitwisselen!
Lees ook:Ervaringen beroerte uitwisselen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>