Kinderen worden zendamateurs in vuurtoren Het Hoge Licht

WESTKAPELLE – Tijdens het Lighthouse Weekend met zendamateurs kunnen kinderen op zaterdag 19 augustus in vuurtoren het Hoge Licht een bericht sturen van de toren naar de tuin van het Polderhuis. Vrijwilligers van zendamateurs leggen uit hoe een en ander werkt en hoe kinderen bijvoorbeeld hun naam kunnen seinen. Kinderen ervaren hoe vroeger, zonder mobiele telefoons, berichten werden verstuurd. Zo waren het in 1953 de zendamateurs die de catastrofe van de Watersnoodramp hebben gemeld, doordat alle andere communicatielijnen waren weggevaagd.

 

Na het bezoek aan de vuurtoren kunnen de kinderen naar de tuin van het Polderhuis gaan om te kijken of hun bericht goed is aangekomen.

 

Vuurtoren Het Hoge Licht is deze dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Adres: Zuidstraat 1 in Westkapelle

Lees ook:Westkapelle op de fiets
Lees ook:Zeeansicht!
Lees ook:NL Doet in vuurtoren ’t Hoge Licht
Lees ook:Leuke Dingen Doen Middag bij het Polderhuis
Lees ook:200 jaar vuurtorenlicht in Westkapelle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>