Behoud voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN – Het voorgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen staat onder druk. Dit komt enerzijds door de krimp en anderzijds door de weglek van leerlingen naar België. Om die reden is in Zeeuws-Vlaanderen een petitie gestart. Het gemeentebestuur van Hulst ondersteunt – net als de gemeenten Terneuzen en Sluis – deze petitie.

Het gemeentebestuur van Hulst neemt hierin haar bestuurlijke verantwoordelijkheid. Ook biedt zij graag de gelegenheid aan haar inwoners om hun stem te laten klinken. Daarom is vanaf woensdag 23 augustus 2017 de mogelijkheid om een handtekening te zetten onder de petitie. Dit kan in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst; tijdens de reguliere openingstijden.

De petitie is te vinden op www.onderwijszeeuwsvlaanderen.petities.nl – en is gestart door het “Zeeuws Meisje”. De petitie luidt:

Voortgezet onderwijs moet blijven in Zeeuws-Vlaanderen
Als de plannen doorgaan, verdwijnt het voortgezet onderwijs uit Zeeuws Vlaanderen en worden (jonge) kinderen gedwongen om urenlang onderweg te zijn in een (ondermaats) openbaar vervoer stelsel óf richting het buitenland te gaan voor onderwijs. Dit mag niet

Lees ook:Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Enquête voortgezet onderwijs
Lees ook:Zeeuws-Vlaamse scholen fuseren
Lees ook:Voortgezet onderwijs blijft
Lees ook:Trots op Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>