Tiny Houses

SINT LAURENS – Een groep initiatiefnemers wil gaan wonen in zogenaamde Tiny Houses in Sint Laurens en heeft de gemeente Middelburg daarvoor benaderd om dit mogelijk te maken.

Tiny Houses maken onderdeel uit van de ‘Tiny House Movement’, een opkomende trend in Nederland. Tiny Houses worden bewoond door mensen die een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk op onze aarde wil achterlaten. Dat doen ze door gebruik te maken van duurzame technieken en door zoveel mogelijk in harmonie te leven met de natuur en de omgeving. Een voorbeeld daarvan is door te leven in kleine huisjes die op min of meer tijdelijke locaties kunnen worden geplaatst en als dat nodig is, verplaatst kunnen worden naar een andere locatie.

De groep initiatiefnemers wil de Tiny Houses gaan bewonen in Sint Laurens Noord tegen de Wilgenhoekweg en de Noorddorpsweg aan. Zij gaan in kleine huisjes wonen en voorzieningen met elkaar delen. Er wordt gestart met vier huisjes voor in ieder geval vijf jaar. Er is plek voor maximaal tien huisjes. Dit jaar wordt de vergunning aangevraagd en wordt de procedure in gang gezet. Na een evaluatie van de pilot wordt gekeken of de Tiny Houses nog eens vijf jaar kunnen blijven staan. Als dit niet het geval is, wordt er gekeken of de huisjes naar een andere plek kunnen worden verplaatst.

De omwonenden in Sint Laurens zijn persoonlijk geïnformeerd over de Tiny Houses. Meer informatie kunt u vinden op www.tinyhousenederland.nl

Lees ook:Zeventig mozaïektegels in Sint Laurens
Lees ook:Woningbouwbijeenkomst Sint Laurens!
Lees ook:Verkeersactie in dertigkilometerzone!
Lees ook:Ventje (13) slaat medescholier bewusteloos
Lees ook:Bedrijfsongeval in Sint Laurens!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>