GFT, PD en oud papier, hoe zat het ook alweer?

VLISSINGEN – “Vóór de zomer informeerden wij u over GFT-afval, PD-afval, oud papier en karton”, aldus een gemeentewoordvoerder van Vlissingen. “Nu de zomervakantie achter de rug is, is al die informatie misschien weer wat weggezakt. Daarom staan we in dit artikel nog een keer kort stil bij deze afvalstromen.

GFT-afval

GFT-afval bestaat uit groente- en fruitresten, etensresten en tuinafval (bijvoorbeeld snoeiafval). Deze afvalstroom kan heel goed worden hergebruikt, bijvoorbeeld als bodemverbeteraar via compost in tuinen en perkjes.

PD-afval

‘PD’ is de afkorting voor plastic afval en drank- en zuivelpakken. Uw plastic afval wordt hergebruikt voor nieuwe jerrycans, tuinmeubels en leidingen. Uw lege melk-, vruchtensap- en yoghurtpakken worden eierdozen, keukenrollen en wc-papier.

Oud papier en karton

Oud papier en karton bestaat uit papieren verpakkingen, karton en kranten, tijdschriften, folders en boeken. Ook enveloppen (met venster) en papieren draagtassen mogen bij het oud papier. Van uw oud papier en karton wordt nieuw papier en karton gemaakt.”

Meer informatie of een vraag?

Kijk op de pagina Afval en milieu of stuur een e-mail naar [email protected].

Lees ook:Nu ook je pak in de bak!
Lees ook:Afval scheiden: dat doe je goed
Lees ook:Containers Burgemeester Stemerdinglaan!
Lees ook:Beste afvalinzameling
Lees ook:Reimerswaal onderzoekt afvalinzameling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>