Middelburg onderzoekt bestrating Pottenbakkerssingel

MIDDELBURG – Gemeente Middelburg voert momenteel een onderzoek uit naar de tegels op de Pottenbakkerssingel. Er zijn verschillende incidenten vanwege onveilige tegels.

Net voor de zomervakantie is de nieuwe bestrating bij de Pottenbakkerssingel (voor de Albert Heijn) opgeleverd. De zwart/wit geblokte tegels zijn gekozen zodat er een duidelijk verschil is tussen voetgangers- en fietsgedeelte. De tegels die op de Pottenbakkerssingel zijn toegepast worden ook elders in Nederland gebruikt en voldoen aan de normen voor gebruik in de openbare ruimte. Toch kwamen er geregeld meldingen bij de gemeente binnen dat er valpartijen waren. De gemeente betreurt deze valpartijen en neemt ze zeer serieus.

Gemeente Middelburg heeft inmiddels een onderzoek opgestart.  Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt of de tegels voldoen aan de geldende normen. Dit gebeurt in een laboratorium met behulp van verschillende testen. Een ander bureau zal de tegels ter plekke onderzoeken. De gemeente verwacht de resultaten van de onderzoeken over ongeveer 3 weken. Op basis van deze onderzoeken zal de gemeente zich beraden over de te nemen vervolgstappen.

 

Lees ook:Proef tegels voetgangersgebied Pottenbakkerssingel
Lees ook:Werkzaamheden oversteekplaats Grote Markt!
Lees ook:Eerste intern onderzoek bestedingen COR afgerond!
Lees ook:Zeventig mozaïektegels in Sint Laurens
Lees ook:18-jarige met nepwapen en wit poeder overmeesterd in Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>