Middelburg: Participeren

MIDDELBURG – “Als gemeente Middelburg hebben we steeds vaker te maken met (groepen) inwoners die met een initiatief bij de gemeente aankloppen”, zegt een woordvoerder van die gemeente. “Het gaat dan vaak om initiatieven om hun woonomgeving te verbeteren. Speelhof Hoogerzael is hier een goed voorbeeld van. We spreken dan ook wel over ‘overheidsparticipatie’. Bij overheidsparticipatie kunnen de rolverdeling en verantwoordelijkheden van de gemeenteraad, college van B&W, medewerkers en inwoners verschuiven. Dit vraagt om een andere manier van samenwerken.

De gemeenteraad van Middelburg heeft aangegeven behoefte te hebben aan kaders en handvatten om het samenspel van overheidsparticipatie te kunnen spelen. Op 20 september gaan gemeenteraadsleden, collegeleden, maatschappelijk middenveld en geïnteresseerde inwoners, aan de slag om tot een zogenaamde participatiecode te komen.

Programma

Op het programma staat een presentatie over landelijke participatieontwikkelingen bij gemeenten door Rien Fraanje, secretaris-directeur van de Raad voor het openbaar bestuur en de Raad voor de financiële verhoudingen. Na de pauze is er een interactief deel om samen tot deze participatiecode te komen, onder leiding van samenwerkingsdeskundige Eddy de Seranno.

Welkom!

De bijeenkomst is op woensdag 20 september van 19.00 tot 22.30 uur in ZB Planbureau aan de Kousteensedijk. Belangstellenden zijn van harte welkom. Meld u voor 15 september aan via [email protected]

Lees ook:Bouwteamovereenkomst Zwembad De Spetter!
Lees ook:Vlissingers leren meer over politiek
Lees ook:Ondertekening aannemingsovereenkomst Zwembad de Spetter
Lees ook:Bijeenkomst Cultuur & bezuinigingen!
Lees ook:Begrotingskrant in de bus!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>