Hier zijn de Van Rossems donderdag in Middelburg

MIDDELBURG - Hier zijn de Van Rossems in Middelburg is donderdag 21 september vanaf 20.25 uur te zien bij NPO2.

De hoofdstad van Zeeland heeft veel te bieden. Middelburg heeft een rijk verleden. Een verleden van bloei en rijkdom, maar ook van ondergang en chaos. Niet voor niets is Middelburg de stad van ‘Ik worstel en kom boven’. In zo’n omgeving voelen de Van Rossems zich thuis. Sis belicht vooral het religieuze aspect, zoals het Abdijcomplex en de bedevaarten. Vincent laat zien hoe de stad na de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd en Maarten richt zich onder meer op het roemruchte VOC-verleden. Een pijnlijk onderdeel daarvan is de slavenhandel. Als de Van Rossems oog in oog komen met voorwerpen, documenten en afbeeldingen die getuigen van de wreedheid van slavernij, vallen ze stil. Dan hebben zelfs zij geen woorden voor de verschrikkingen van dat verleden.
Dit is de derde aflevering van een nieuwe zesdelige reeks van de NTR-serie Hier zijn van de Van Rossems. Na het succes van de eerste twee series verkennen Maarten, Sis en Vincent van Rossem vopnieuw een zestal steden. Dat doen ze op de manier zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.
De serie is geproduceerd door Skyhigh TV in opdracht en onder eindredactie van de NTR.

Lees ook:Hier zijn de Van Rossems in Middelburg
Lees ook:Digitaal Watersnoodmuseum!
Lees ook:Middelburg op tv
Lees ook:Trots op leerlingen basisschool De Oostvogel
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Papa ou maman!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>