NPO Radio 4 ‘Hart & Ziel’ live vanaf Grote Markt Goes

GOES  - NPO Radio 4, NPO 2 en NPO Cultura vieren de liefde voor klassieke muziek met de jaarlijkse NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Onder het motto ‘klassiek komt bij je binnen’ kan iedereen van 9 tot en met 13 oktober op radio, tv én in het land genieten van de 300 klassieke muziekstukken die mensen het meest raken, troosten of inspireren.

NPO Radio 4 trekt dit jaar met een speciale bus het land in voor het jaarlijkse klassieke muziekfeest: de Hart en Ziel Lijst. Op donderdag 28 september staat de Hart & Ziel Bus op de Grote Markt in Goes.
NPO Radio 4 nodigt u uit om op donderdag 28 september tussen 7.00 en 12.00 uur verslag te doen van de radio-uitzending met diverse gasten, publiek dat stemt en veel live muziek.
Van 07.00 tot 12.00 uur komt de NPO Radio 4-uitzending rechtstreeks vanuit de Hart & Ziel Bus. NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp ontvangen Zeeuwen met een grote liefde voor klassieke muziek. Onder hen is Veronique Roeg van Omroep Zeeland. Zij kiest het populaire Bloemenduet uit Lakmé van Leo Delibes. Componist Jorrit Tjamminga kiest hedendaagse muziek uit de Hart & Ziellijst en vertelt over de voorstelling die hij maakte over zijn vader die beiaardier was in Goes.
Daarnaast klinkt in en om de bus veel live muziek. Het Kamermuziek Ensemble Nederland speelt, de jonge trompettist Christian Jongepier van de Talentenklas van de Zeeuwse Muziekschool treedt op en ook het Kinderkoor van de Muziekschool komt zingen.
Publiek is welkom om te komen luisteren en te stemmen op zijn of haar favoriete klassieke werk. Alle stemmers krijgen een speciale Radio 4 Notenbol.
Hart & Ziel Bus-tour
De Hart & Ziel Bus is een week lang op tournee door het land om stemmen te werven voor de Hart & Ziel Lijst:
  • Vrijdag 22 september                      Utrecht, Mariaplaats
  • Zaterdag 23 september                   Amsterdam, Conservatorium
  • Zondag 24 september                     Amsterdam, Museumplein
  • Maandag 25 september                   Enschede, campus Universiteit Twente
  • Dinsdag 26 september                    Groningen, Vismarkt
  • Woensdag 27 september                 Maastricht, Grote Markt
  • Donderdag 28 september            Goes, Grote Markt
  • Vrijdag 29 september                     Leiden, LUMC
De tour eindigt in Utrecht, op vrijdagavond 29 september bij Tivoli Vredenburg. De stembussen gaan dan dicht en de stemmen worden geteld. De complete Hart & Ziel Lijst te horen op NPO Radio 4 van 9 tot en met 13 oktober.

Lees ook:De Thuiskomst in locaties SVRZ!
Lees ook:De thuiskomst bij SVRZ!
Lees ook:AVRO Cultuurtoer met Nelleke van der Krogt in Middelburg!
Lees ook:Verdeling gemeenteraadszetels na verkiezingen
Lees ook:Racoon verrast op Goese Grote Markt voor War Child!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>