VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Kwestie van vertrouwen

MIDDELBURG –  ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland houden dinsdag 26 september een Tegenlicht Meet Up naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht uitzending Kwestie van vertrouwen van 10 september jl. De Meet Up start om 19.30 uur in Porgy en Bess, Noordstraat 52, Terneuzen. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, graag wel vooraf aanmelden via het e-mailadres: [email protected] o.v.v. Tegenlicht Meet Up Zeeland/ Vertrouwen.

Het vertrouwen in de samenleving lijkt af te nemen volgens Edelman, het grootste, onafhankelijke marketing communicatiebureau ter wereld met ruim 5000 medewerkers in 67 kantoren over de hele wereld.

Men spreekt van onbetrouwbare journalistiek en handige bedrijven die ons manipuleren met geavanceerde technologie. Politici gebruiken digitale media om het publiek verfijnd te bespelen. Geen wonder dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven naar een dieptepunt gaat.

Collectief lijkt het dat we terug verlangen naar de tijd waarin het touwtje uit de brievenbus hing. Hoe is het zover kunnen komen? Wat moeten we doen om het vertrouwen in elkaar en in onze instituties terug te krijgen? En hoe bouwen we de samenleving op die we willen?

Dit zijn de vragen die het ZB Tegenlicht Meet Up-team graag met de bezoekers van de avond in Porgy en Bess in Terneuzen bespreken. Met in het programma onder anderen: politicus/bestuurder Cees Liefting, journalist Harmen van der Werf en psycholoog Huibrecht Boluijt.

Lees ook:Shoppen volgens China in VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland
Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland over de Donut Economie
Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland met Goudzoekers in YouTube-land
Lees ook:VPRO Tegenlicht
Lees ook:VPRO Tegenlicht: Meet Up Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>