Zeeuwse bedrijven in MKB Innovatie Top 100

SCHARENDIJKE – De Airflow Boards van Deltavorm brengen een noviteit in de snoepfabriek. Wereldwijd worden de snoepjes nu nog in vloeibare toestand in gestempelde mallen in poederbakken gegoten met traditioneel aangestuurde poedergietmachines. Dit wordt goedkoper en preciezer met de Airflow Boards van Deltavorm. Het bedrijf verovert vandaag de 50e plek in de 12e editie van de MKB Innovatie Top 100. Greentom uit Maastricht, ontwerper en leverancier van ’s werelds eerste ‘groene’ kinderwagen, is de winnaar. De onafhankelijke jury onder leiding van Ruud Koornstra, innovator en eerste energie-commissaris van Nederland, maakt dit vandaag bekend. De Kamer van Koophandel (KvK) publiceert deze jaarlijkse ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse mkb.
Airflow Boards zijn de eerste stempelramen in de wereld die de poedergietmachines, of ook wel mogul-lines, maximale ontluchting bieden. Dat is cruciaal bij de zich herhalende stempelende beweging waarbij het stempelraam in het poeder wordt gedrukt en weer wordt teruggetrokken. Maximale ontluchting is mogelijk door het raam volledig te optimaliseren voor één specifieke stempelvorm en gietindeling. Deltavorm vindt zijn oorsprong vlak na de tweede wereldoorlog en ontwerpt en produceert sinds 1981 stempels voor snoepfabrikanten onder eigen naam. Het heeft zich daarmee een positie als wereldmarktleider weten te verwerven.
Noord-Holland best vertegenwoordigd
Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100, gevolgd door Noord-Brabant met 21 en Zuid-Holland met 15 bedrijven. Na de industriesector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren health en creatieve industrie.
Succesvolle innovaties
Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van de KvK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. De bekendmaking van de 12e MKB Innovatie Top 100 vond plaats bij NBC in Nieuwegein.

Lees ook:MKB Innovatie Top 100
Lees ook:Winnaar 10e MKB Innovatie Top 100 van de KvK!
Lees ook:Dag van de Innovatie!
Lees ook:Noord-Beveland: Bedrijven bezoeken Bedrijven
Lees ook:KvK Dag van de Innovatie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>