Veerse week van de zee

OOSTKAPELLE – De Veerse week van de Zee 2017 “Op pad met het mobiele Strandlab!” start maandag 25 september vanuit oostkapelle. Maandagochtend geeft wethouder Molenaar het startschot. Leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen in de gemeente Veere gaan die week op ontdekking op het strand. Het strand-Lab staat klaar en we zijn benieuwd wat we tegen komen met het strandjutten.

De Veerse Week van de Zee is een evenement dat jaarlijks wordt verzorgd door Terra Maris in opdracht van de gemeente Veere en in samenwerking met de Stichting Strandexploitatie Veere. Alle groepen 5 en 6 van de Veerse basisscholen kunnen hieraan gratis deelnemen en de belangstelling is altijd zeer groot! Dit jaar doen in totaal 115 leerlingen van 6 basisscholen mee.

Ook dit jaar hebben we weer een leuk programma samengesteld. Het thema is “Op pad met het mobiele Strand-Lab”. We maken het onzichtbare strand- en zeeleven zichtbaar met allerlei proefjes. We kijken hoeveel afval er op het strand ligt. Verhalen, kijken, voelen, zoeken, scheppen en zandonderzoek zijn elementen uit deze belevingstocht langs de Veerse kust.

Allerlei vragen passeren de revue, zoals: Wat is zand eigenlijk? Hoeveel zout zit er ongeveer in 1 liter zeewater? Weten jullie hoe een zeepok eet? Hoe komen al die microplastics in het zand terecht?

Het Veerse landschap is het leefgebied van veel soorten dieren en planten. Deze natuur willen we beschermen zodat we ook in de toekomst kunnen genieten van de mooie natuur en bijzondere landschappen. De insteek hierbij is: jong geleerd is oud gedaan! Door actief bezig te zijn met duurzaamheid, natuur en milieu krijgen de kinderen meer inzicht hoe we daar bewust mee om gaan

Lees ook:Nieuw zand voor strand Kop van Schouwen!
Lees ook:Enquete beleidsplan strand- en duingebied!
Lees ook:Doe eens een rondje Walcheren…..
Lees ook:Nieuw zand voor strand Domburg!
Lees ook:De plek…(3) Domburgse strand!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>