Bredabus rijdt door

HULST – Connexxion houdt de zogenoemde Bredabus (lijn 19, van Hulst via Antwerpen naar Breda) in bedrijf. Dit heeft de vervoerder met instemming van provincie Zeeland en de gemeentes Hulst en Terneuzen besloten na het houden van een enquête onder reizigers. De enquete was nodig omdat de lijn problemen ondervond vanwege de vele files en vertragingen op het traject, vooral door werkzaamheden in en om Antwerpen.
Van de meer dan 1000 reizigers die de moeite namen om de online enquête in te vullen kiest 70% voor behoud van de verbinding Hulst-Breda en van die groep kiest twee derde voor behoud van de bestaande lijn 19, dus met halte in Antwerpen. Men accepteert hiermee tevens een langere reisduur en het feit dat de bus doordeweeks een keer per dag minder rijdt (op maandag twee keer minder).
Harry van der Maas van de Provincie Zeeland is blij dat er nu een oplossing is waarmee het merendeel van de reizigers kan instemmen. ‘We hebben de afgelopen maanden nauw contact gehad met gemeenten Hulst, Sluis en Connexxion. De insteek was duidelijk: we willen een goede oplossing voor de reizigers, ondanks de files bij Antwerpen en Breda. Het is prettig om te merken dat alle inspanningen tot een positief resultaat hebben geleid. De Bredabus blijft rijden, zij het met wat kleine aanpassingen.’
Ben Dwars, directeur bij Connexxion, is blij met het feit dat de reizigers massaal hun stem hebben laten horen en de duidelijke uitkomst van de enquête. “Fijn dat onze reizigers de Bredabus zo waarderen en de moeite nemen om ons te helpen met het nemen van het juiste besluit.”

Lees ook:Toekomst Bredabus
Lees ook:Connexxion zet nachtbussen in tijdens de Gentse Feesten!
Lees ook:Goedkoop in zomerse bus!
Lees ook:Sightseeingbus lijn 830 Connexxion rijdt aangepaste route vanwege Concert at Sea
Lees ook:Pendelbus blijft na geslaagde proefperiode!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>