Politiehonden keuring bij recreatiegebied de Piet

WOLPHAARTSDIJK – “Altijd al eens willen zien hoe de ‘vooropleiding’ van een politiehond eruit ziet?”, vraagt Bianca Schrijver- Polderman, namens het afdelingsbestuur KNPV Zeeland, aan de Zeeland.Blog bezoekers. “Kom dan zaterdag 7 oktober  een kijkje nemen tijdens de keuring van deKoninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV).

“Hier zullen de deelnemende geleiders met hun hond het gehele geoefende programma Politiehond 1 of Object bewaking laten zien en hierop worden beoordeeld door de aanwezige keurmeesters. Bij goed gevolg deze dag kan de hond een certificaat verkrijgen.

Hierna zou de hond bij de politie, landmacht of luchtmacht aan het werk gezet kunnen worden, maar bijvoorbeeld ook in de bewaking van objecten als de kerncentrale.

Het programma start in de ochtend vanaf 8.30 uur, waarbij oa de volgende oefeningen worden afgewerkt: zoeken van kleine voorwerpjes, zwemmen, revieren (opzoeken van groot voorwerp of persoon/ ‘boef’), voorwerp bewaken.

In de middag starten we om 13.30 uur met het stelwerk, dat wil zeggen: de bijtoefeningen die er veelal spectaculair uitzien en garant staan voor actie. De geleiders zullen hun hond bijvoorbeeld inzetten om een ‘verdachte’/ pakwerker tot staande te brengen die te voet vlucht of op de fiets.

Hebt u interesse in politiehonden, hondensport of wilt u eens zien wat een hond moet kunnen om (mogelijk) als politiehond aan de slag te kunnen gaan, dan nodig ik u graag uit om zaterdag 7 oktober te komen kijken!

U kunt ons terrein vinden aan de Pietweg 6 te Wolphaartsdijk, vlakbij recreatiegebied de grote Piet en Kanoa.

 

 

NB: Om de keuring niet te beïnvloeden, worden toeschouwers gevraagd hun eigen hond niet mee te nemen op het terrein.

Lees ook:Politiehondenkeuring!
Lees ook:Man snijdt stuk van oor politiehond!
Lees ook:Vergeet uw huisdier vandaag (Dierendag) niet!
Lees ook:Op verboden terrein…
Lees ook:Boottrailer in Wolphaartsdijk gestolen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>