Ook Vleeshal viert Middelburg 800

MIDDELBURG – Ter viering van het 800-jarig bestaan van Middelburg houdt de Middelburgse Vleeshal een veelzijdig publieksprogramma buiten haar muren. Met een bestaan van veertig jaar maakt de Vleeshal een wezenlijk onderdeel uit van de Middelburgse geschiedenis. Vleeshal ziet Middelburg800 als uitgelezen kans om het publiek mee te nemen naar haar collectie buitenbeelden en andere kunstwerken in de openbare ruimte.

Voor de derde aflevering van ‘Buiten de Muren’ op 22 oktober, verzorgen Jack van Aspert en Ramon de Nennie een kunstwandeling door de stad. Zij organiseren de kunstmanifestatie ‘Kijk daar beweegt iets (achter de gerania)’. Tijdens deze wandeling komen diverse werken uit de manifestatie aan bod en vindt onderweg op de route een kort concert van Douwe Eisinga in de Zeeuwse Concertzaal plaats. Meer informatie is hier te vinden.

N8VDN8: When The Lights Go Out
28.10.2017, 19:00 – 23:00
Gratis toegang

Tijdens de N8vdN8 in Middelburg is het mogelijk de nieuwe tentoonstelling in Vleeshal Markt in het donker te beleven. Bij de ingang worden zaklampen uitgedeeld waarmee je op pad kunt gaan door de solotentoonstelling van Marina Pinsky, getiteld ‘Strata of the Slow, Buried Trench’. De getoonde werken zijn door de kunstenaar speciaal voor Vleeshal ontwikkeld en gaan dieper in op de geschiedenis van de vleeshal, het stadhuis en Walcheren. Zo zullen er onder andere handgemaakte messen en vleeskramen te zien, teruggrijpend op de tijd dat leden van het vleeshouwersgilde nog de dienst uitmaakten.
So You Don’t Get Lost in the Neighborhood #14: Paul Nieboer
29.10.2017, 14:00
Startpunt: Barentsweg, Ritthem
Aanmelden via [email protected]

Voor ‘So You Don’t Get Lost in the Neighborhood’ nodigt Vleeshal Zeeuwse kunstenaars uit de rol van kompas op zich te nemen en het publiek mee te nemen naar inspirerende, interessante plekken in Zeeland. Op zondag 29 oktober neemt Paul Nieboer ons mee langs de kust van Ritthem, waar hij zal vertellen over de rol van het natuurgebied in zijn leven en werk.

Paul Nieboer (1992, Groot-Abeele) studeert aan de kunstacademie AKV/St. Joost in Den Bosch. In zijn werk laat Paul Nieboer zich veelal leiden door materialen uit de natuur. Dit kunnen natuurlijke materialen als zand, klei of gesteente zijn, maar ook wereldvreemde materialen die hij op zijn pad vindt en waarvan de herkomst hem onduidelijk is. Paul Nieboer neemt zijn bevindingen uit het kustgebied bij Ritthem als inhoudelijk startpunt en verwerkt het fysieke materiaal waar hij tijdens zijn wandelingen op stuit in zijn werk. ‘In mijn praktijk zijn de kwaliteiten van het materiaal leidend. Ik hobbel er associërend achteraan, om wat ontstaat een plek te geven en te kijken hoe het zich verhoudt tot de menselijke betekenissystemen’, aldus de kunstenaar. Meer informatie is hier te vinden.

Wilt u meer weten over ons publieksprogramma?
Klik hier voor onze volledige agenda

Lees ook:Vleeshal: Show Personality, Not Personal Items
Lees ook:Activiteiten De Vleeshal
Lees ook:Steun de Vleeshal Benefietdiner!
Lees ook:Terugblik Nieuwjaarsreceptie De Vleeshal
Lees ook:So You Don’t Get Lost in the Neighborhood!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>