Provincie Zeeland – initiatiefnemer van de Zeeuwse Energiedialoog

MIDDELBURG – De klimaatafspraken van Parijs zijn een uitdaging voor Zeeland. Hoe dragen wij ons steentje bij? Waar liggen de kansen? Hoe verbinden we die met impulsen voor de Zeeuwse economie en de woon- en leefomgeving? En wat kan dat bijdragen aan innovatie, werkgelegenheid en welbevinden?

Tijdens de Zeeuwse Energiedialoog bespreken Zeeuwse bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgers hoe we dit gezamenlijk gaan aanpakken. De Zeeuwse Energiedialoog richt zich vooral op de onderlinge samenwerking. Wie is waarmee bezig en hoe versterken we elkaar als het gaat om energietransitie in de gebouwde omgeving en de industrie, en bij mobiliteit, duurzame opwekking, beheer van energiesystemen en (bestuurlijke) samenwerking?

De Zeeuwse Energiedialoog loopt van oktober tot en met december 2017. Eind van dit jaar ligt er dan een afspraak hoe de betrokken organisaties de inhoudelijke plannen voor energietransitie opstellen.

De Energiedialoog is een initiatief van Proeftuin Maak het Verschil, Zeeuws Energieakkoord, Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Waterschap Scheldestromen, Provincie Zeeland, SER Zeeland, de Zeeuwse Milieufederatie en Enduris.

Neem voor meer informatie contact op met Arianne Westerweel of Leo van der Klip, of kijk op www.zeeuwseenergiedialoog.nl

Lees ook:Samenwerking Provincie Zeeland en Faunabeheereenheid Zeeland!
Lees ook:Nog geen ontheffing AFM voor crowdfunding Vlissings ziekenhuis
Lees ook:Mobiliteitsplan Zeeland!
Lees ook:Samen werk maken van energiebesparing!
Lees ook:Zeeuwse zorgverkenner!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>