Ook Zeeland leest

MIDDELBURG – Centraal tijdens Nederland Leest 2017 staat de roman Ik, robot van Isaac Asimov. Gedurende de maand november kunnen bibliotheekleden het boek gratis afhalen in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, zolang de voorraad strekt. Het thema van Nederland Leest 2017: Robotica mèt schrijfexperiment met Ronald Giphart.  In ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland kan door bibliotheekleden vanaf dinsdag 1 november, 10.00 uur het cadeauboek Ik, robot van Isaac Asimov worden opgehaald, zolang de voorraad strekt. Op het Plein, begane grond in de ZB is ook een presentatie te zien met materialen over het thema Robotica.

 

Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijsinstellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken. De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Binnen een jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door robots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Speciaal voor Nederland Leest 2017 ging de auteur Ronald Giphart in samenwerking met het Meertens Instituut een groot experiment aan: kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Het resultaat van dit schrijfexperiment staat als tiende verhaal in de editie van Ik, robot, het cadeauboek van de Bibliotheek.

Het idee achter de geselecteerde titels is, dat de lezers tijdens Nederland Leest 2017 met elkaar over het thema Robotica in discussie gaan.

FabLab

In het kader van Nederland Leest gaat een groep enthousiaste roboteers in het FabLab van ZB i.s.m. robotclub Robotics-CCFZ uit Bergen op Zoom, met elkaar aan de slag om een eigen robot te leren bouwen. 12 jaar of ouder, nieuwsgierig of zelf ook starten met Robotbouw? Loop eens binnen in het FabLab. Iedere maandagavond in oktober en november, met uitzondering van 6 november.

 

Lees ook:Kinderactiviteiten in ZB| Bibliotheek Vlissingen
Lees ook:Vlissingen leest…Remco Campert!
Lees ook:FabLab!
Lees ook:Ook enge Kinderboekenweek op Walcheren
Lees ook:Bier in de boekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>