VPRO Tegenlicht: Meet Up Zeeland

MIDDELBURG -   ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland houden dinsdag 31 oktober een Tegenlicht Meet Up naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht uitzending ‘Zorgeloos leven’ van 15 oktober jl. De Meet Up start om 19.30 uur in de Foyer van ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, graag wel vooraf aanmelden via[email protected].

Zorgeloos

Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter van ‘Buurtzorg’, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. ‘Zorgeloos’ is de naam van zijn nieuwste project: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Een persoonlijk portret van de man met een missie.

 

Jos de Blok
De organisatie van Tegenlicht Meet Up Zeeland (ZB, Switch, ZMf en UCR) heeft Jos de Blok voor deze avond uitgenodigd op zijn Zeeuwse thuisgrond, maar helaas, Jos is in het buitenland om zijn concept van Buurtzorg ook daar uit te dragen (inmiddels in 10-tallen landen overgenomen). Hij zal daarom via fragmenten uit de documentaire zijn ideeën toelichten.

Gespreksthema’s en gasten
Thema 1
 met o.a. medewerkers van Buurtzorg Zeeland, Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen en Jan de Graaf, bestuurder van Werkt voor Ouderen. Over ervaringen en kansen voor zelfsturende teams in de thuiszorg en in instellingen.

Thema 2 met o.a. Eeke van der Veen, voorzitter Toekomst Zorg Zeeland. Over de invloed van de burger op zorgverleners, -organisaties en -verzekeraars.

Thema 3 Andere sectoren en zelfsturing? Met inbreng van de Brabants Zeeuwse Werkgevers.

 

Moderator Myrthe Jansen zal de aanwezigen de ruimte bieden aan de gesprekken deel te nemen.

 

 

Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Kwestie van vertrouwen
Lees ook:Shoppen volgens China in VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland
Lees ook:VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland over de Donut Economie
Lees ook:VPRO Tegenlicht
Lees ook:Samenwerken in belang van Zeeuwse patiënt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>