Zeeuws Museum Kidsproof

MIDDELBURG – Het Zeeuws Museum uit Middelburg is vandaag door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het “Kidsproof” museum 2018 van Zeeland. Kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, reikte de prijzen uit. In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). Het Zeeuws Museum valt bijzonder in de smaak: “Je kunt er heel leuk handwerken en de mummie is heel cool”, aldus een Museuminspecteur.

Maar liefst 44 musea, verspreid over het hele land, mogen zich dit jaar Kidsproof noemen. Zo werd vandaag bekend gemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ook per provincie werd een winnaar bekend gemaakt. Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers (uit Den Helder) werd verkozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland.
Lente uit Enschede kreeg uit handen van minister Van Engelshoven de prijs “Museuminspecteur van het jaar”. Zij heeft deze titel verdiend door haar vele en kwalitatieve inspecties waarvoor ze veel stemmen kreeg op museumkids.nl. Met deze uitreiking is ook meteen het 7e inspectieseizoen van start gegaan.
Minister Ingrid van Engelshoven reikte ook de Museumeducatie Prijs aan Naturalis met het “Verwonderpaspoort” uit. Daarnaast ontving de Kunsthal Rotterdam een aanmoedigingsprijs voor “Kijk ze Kijken”. Deze prijzen zetten samenwerkingen tussen scholen en musea in de schijnwerpers. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Scholen kunnen musea helpen om nieuw publiek te bereiken en te interesseren.
Want meer waardering voor en sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.
Een overzicht van alle Kidsproof musea staat op www.museumkids.nl.

 

Lees ook:Zeeuws Museum net geen winnaar BankGiro Loterij Museumprijs 2015
Lees ook:Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!
Lees ook:Museumweekend!
Lees ook:Het Zeeuws Museum krijgt eretitel Museum van de Maand!
Lees ook:Ruim 8 ton voor Zeeuwse musea van BankGiro Loterij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>