Rioolrenovaties

HULST – Werkzaamheden aan het riool vinden vanaf vandaag, maandag 13 november plaats in Hulst, Heikant, Terhole en Sint Jansteen. Het gaat om rioolrenovaties die gebeuren door middel van de zogenoemde kousmethode.  In het bestaande hoofdriool wordt een kous aangebracht. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe binnenvoering in het hoofdriool. Door het toepassen van deze methode wordt voorkomen dat de rioolleidingen moeten worden vervangen, waarbij de straat open moet worden opengebroken.
Dit gebeurt op vijf locaties:
1. Terhole – Hulsterweg (ter hoogte van nr 149 tot 153)
2. Heikant – Julianastraat (ter hoogte van nr 51 t/m 65)
3. Hulst – Glacisweg
4. Sint Jansteen – Wilhelminastraat
5. Sint Jansteen – Badhuisweg

De bewoners van de betreffende straten cq. straatgedeelten ontvangen van de aannemer een brief over de werkzaamheden.

Wegafsluitingen
In verband met de werkzaamheden aan de Hulsterweg is het nodig de Notendijk gedeeltelijk af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Hulsterweg en de Pastoor Boumanstraat. Dit is het geval op dinsdag 21 november en woensdag 22 november 2017.
Op Sint Jansteen moet tijdens de werken de Wilhelminastraat worden afgesloten. Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Burg. IJsebaertstraat en de Oude Drydijck/Martje van Wardje. Deze wegafsluiting is van maandag 20 november tot en met dinsdag 28 november 2017. In Heikant en Hulst is er geen sprake van wegafsluitingen.
Naast het aanbrengen van de kous moeten aansluitend ook de huisaansluitingen open gefreesd worden en wordt nog gereinigd en geïnspecteerd. Voor deze werkzaamheden zijn geen wegafsluitingen nodig. Er wordt dan gewerkt met een halve wegafzetting.

Tijdens de werken mogen auto’s niet op de putdeksels van het riool worden geparkeerd. Deze deksels moeten open kunnen tijdens de werkzaamheden.

Eind november 2017 zijn alle werken afgerond.

Lees ook:Ingrijpende wegafsluiting Sint Jansteen!
Lees ook:Verbeteringen aan riolering!
Lees ook:Oud papier
Lees ook:Verkeershinder door wegwerken!
Lees ook:Werk aan fietspad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>