Zeeuwse winnaar Kunstbende Levy Geernaert op Wintertuinfestival

MIDDELBURG – Na de winst op Kunstbende en het optreden op Lowlands verovert de talentvolle Zeeuw Levy Geernaert (17) nu, naast Adriaan van Dis en Kamagurka, het podium tijdens het Wintertuinfestival

De 17-jarige Levy Geernaert uit Vlissingen draagt zaterdag 25 november zijn eigen werk voor op Wintertuinfestival in Nijmegen. Levy werd tijdens de Kunstbende finale unaniem door de vakjury gekozen als winnaar in de categorie Taal. Met zijn persoonlijke tekst Melancholevy stal hij de harten van de professionele vakjury, die onder andere bestond uit Meester Bart en Ivo Victoria.

Meester Bart: ‘Levy is creatief, charmant, fris en super talentvol. Hij gaat een grote worden!’

Ivo Victoria: ‘Top verhaal, vakkundig, prachtig, ontroerend, kop, staart, alles!’

In april deed Levy tijdens voorronde van Kunstbende Zeeland in maar liefst drie categorieën mee: taal, theater en film. Uiteindelijk won hij de landelijke finale in Amsterdam in de categorie Taal, zijn optreden is hier terug te kijken. Na zijn overwinning bij Kunstbende, maakte Levy zich klaar voor zijn optreden op de What’s Happening area op Lowlands. Levy heeft een mening en was daarom ook te zien als één van de zeventienjarige met een mening in de campagne van SIRE. Daarnaast werkt hij samen met zijn coach Jelko Arts toe naar zijn optreden op het Wintertuinfestival.

Levy heeft wat te zeggen over jongeren (uit: SIREcampagne: ‘‘Ik ben 17 en ik heb je wat te zeggen’)
Wintertuin x Kunstbende 
Het Wintertuinfestival, dat van 22 tot en met 26 november plaatsvindt, viert dit jaar de vrije lezer. Hoe vrij is de lezer eigenlijk in deze tijd van algoritmes, big data en machtige internetbedrijven? Tientallen gevestigde en aanstormende schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op dit thema. Op diverse locaties in de binnenstad zijn programma’s en activiteiten te vinden: van workshops tot boekpresentaties en van colleges (van onder meer Fresku!) tot een Virtual Reality-installatie. Het hoogtepunt is een grootse festivalavond in Doornroosje, met onder meer Adriaan van DisKamagurka,Franca TreurErik Jan HarmensAlma Mathijsen en Anousha Nzume. Gedurende de festivalweek is Nina Polak Writer in Residence.
Kijk voor kaarten en het programma op wintertuinfestival.nl.

Lees ook:Zeeuwse winnaars naar Kunstbende finale!
Lees ook:Zeeuwse winnaars Kunstbende
Lees ook:Kunstbende!
Lees ook:Géén Zeeuwse winnaars Kunstbende!
Lees ook:Kunstbende Zeeland op zoek naar creatieve helden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>