Contant geld uit Zeeuwse bus

MIDDELBURG – Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen vanaf 1 januari een vervoerbewijs in de (buurt)bus uitsluitend betalen met hun bankpas of creditcard. Dat kan zowel met pincode als contactloos. Tot het einde van dit jaar hebben reizigers nog de keuze tussen contant betalen of pinnen. In 2018 is dit niet meer mogelijk, vanwege de breed gedragen afspraak binnen de OV-sector om contant geld uit de bussen te weren. Dit vergroot de veiligheid van reizigers en chauffeurs.
 
Met de pinapparatuur in de bus, en de mogelijkheid om buiten de bus nog steeds met contant geld een vervoersbewijs (OV-chipkaart) te kopen, hebben reizigers volgens Connexxion voldoende mogelijkheden om met de bus te reizen. Als men bij de buschauffeur heeft betaald voor een kaartje, wordt het vervoerbewijs uitgeprint in de vorm van een bonnetje met daarop de datum, tijd en de prijs van de rit.
De reizigers die nog met contant geld een kaartje koopt is slechts een klein deel van de reizigers. Het overgrote merendeel, circa 88%, reist met OV-chipkaart en voor hen verandert er niets. Reizigers die nog niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart kunnen komende maand een anonieme OV-chipkaart kopen bij de chauffeur in de bus.
Op de ritten van buslijn 42 die worden uitgevoerd door De Lijn in België  is het vanaf januari 2018 nog niet mogelijk om te pinnen in de bus. Op deze ritten kan enkel nog met cash worden betaald.
Opladen OV-chipkaart
Saldo op de OV-chipkaart zetten kan op vier manieren: via connexxion.nl/webshop, met het product automatisch opladen, bij een oplaadautomaat of bij een ophaalpunt zoals bij het apparaat in de bus. Een overzicht van deze oplaadpunten in de regio en mogelijkheden om contant te betalen vind je op ov-chipkaart.nl/servicepuntenzoeker.
 
Onderzoek alternatieve betaalwijzen
Uit onderzoek in opdracht van Connexxion blijkt dat het grootste deel van de reizigers die een papieren kaartje koopt dat incidenteel doet, omdat hun OV-chipkaart defect is, onvoldoende saldo heeft of omdat men de kaart is vergeten. Van de uitgevraagde alternatieve betaalwijzen (van mobiele telefoon en e-ticket tot aan pinbetalen) komt het pinbetalen als beste optie naar voren, naast het gebruik van de OV-chipkaart.
Ticket apps
Reizigers die liever hun vervoerbewijs voorafgaand aan de reis aanschaffen kunnen gebruik maken van een van de ticket apps van Connexxion zoals PweeP en Tranzer. Een uitgebreider overzicht van alle nieuwe vormen van betalen is terug te vinden connexxion.nl/betalen

 

Lees ook:Ook contant geld uit bussen Goeree-Overflakkee
Lees ook:Connexxion introduceert nieuwe betaalmethodes, nieuwe kaartjes en nieuwe tarieven
Lees ook:Nieuwe parkeerautomaten!
Lees ook:Pendelbus blijft na geslaagde proefperiode!
Lees ook:Zeeland test multifunctionele kassa op zomerbus‏!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>