Zeeuws-Vlaams dierenziekenhuis verder als AniCura


TERNEUZEN – Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen gaat vanaf nu officieel verder als onderdeel van AniCura, één van Europa’s toonaangevende aanbieders van de best mogelijke zorg voor huisdieren. Door de aansluiting bij AniCura wordt Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen onderdeel van een internationaal netwerk van gerenommeerde dierenziekenhuizen en dierenartsenpraktijken. Het belangrijkste voordeel hiervan is de mogelijkheid van de kliniek zich continu te ontwikkelen, meer kennis te vergaren en die internationaal te delen. “Het is super voor ons team, maar vooral ook voor de huisdieren dat we altijd de allerbeste zorg kunnen blijven bieden, daar doe je het voor als dierenarts! Wat merken onze klanten: een zeer gemotiveerd team, zoals altijd, maar in een nieuw jasje.” Zegt Lotte Beirens, praktijkmanager en dierenarts bij AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen.


Dierenziekenhuis Zeeuws – Vlaanderen
In 2017 zijn dierenklinieken ‘De Ottenhorst’ en ‘De Steenberghe’ uit Terneuzen samen verder gegaan als AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen. De kliniek heeft zich door de jaren heen extra toegelegd op oncologie, chirurgie en dermatologie. Oprichter Johan de Vos werd zowel nationaal als internationaal gezien als autoriteit op het gebied van oncologische diergeneeskunde. Ondanks het overlijden van Johan de Vos in april 2017 is het team vastberaden om samen met AniCura alle kennis en kunde verder te ontwikkelen.
Bij Dierenziekenhuis Zeeuws – Vlaanderen werken momenteel 8 dierenartsen en 8 assistenten om de best mogelijke zorg te bieden voor huisdieren. Locatie De Ottenhorst biedt uitgebreide zorgmogelijkheden met onder andere twee operatiekamers en vier onderzoeksruimtes. Met de nieuwste technologie, zoals een CT-scan, chemotherapie faciliteiten en een eigen laboratorium heeft de Ottenhorst alles wat nodig is voor zeer vakkundige zorg voor het huisdier. Locatie De Steenberghe wordt voornamelijk gebruikt voor consultaties in het kader van de zogenaamde ‘eerstelijns’ diergeneeskunde.

Diergeneeskunde naar hoger niveau
“Wij waren één van de eerste klinieken in Nederland die door AniCura is benaderd om samen verder te gaan. En omdat we al jaren streven naar een hoog niveau van diergeneeskunde voor gezelschapsdieren was de keuze snel gemaakt. Met hulp van AniCura kunnen wij onze doelen sneller bereiken, en ze nemen een deel van de zorgen die je als zelfstandig ondernemer hebt, weg. Het is een echte win-win situatie,”aldus Beirens. “De waarden van ons dierenziekenhuis sluiten naadloos aan bij die van AniCura. Op het eerste gezicht zal er voor de huisdieren en hun baasjes niets veranderen. Maar samen met AniCura kunnen wij nóg meer diepgang bieden in de diergeneeskunde en op terreinen zoals oncologie,  zorg aanbieden op een zeer hoog niveau. Naast het delen van kennis, doen we ook wetenschappelijk onderzoek en we volgen bijscholingen. Maar we bieden dit ook zelf aan bij collega’s in de nabije omgeving. Ook gaan we in 2018 voorlichtingsavonden organiseren voor de huisdiereigenaren. Zo creëren we alle voorwaarden om diergezondheid te bevorderen. Samen werken we aan de toekomst van diergeneeskunde.”
Ook AniCura ziet veel waarde in de toevoeging van Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen  aan hun internationale netwerk. “Wij zijn enorm blij dat Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen onderdeel is geworden van  AniCura. Wij kiezen met zorg de dierenklinieken en –ziekenhuizen die passen bij onze kwaliteitsstandaarden, zodat we samen met hen kunnen werken aan de toekomst van de diergeneeskunde. Met Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen  kunnen wij nog meer huisdieren de zorg bieden die zij nodig hebben. Mede door het delen van kennis en middelen in ons internationale netwerk kunnen we de juiste zorg makkelijker beschikbaar maken voor huisdieren en hun baasjes. Van een vaccinatie tot complexere diagnoses en passende behandelingen.” Zegt Jakko Vinken, directeur AniCura Nederland.
De beste zorg voor het huisdier
De markt voor diergeneeskunde is zich razendsnel aan het ontwikkelen. Omdat huisdieren steeds meer een volwaardig lid van het gezin vormen, is goede zorg voor huisdieren steeds belangrijker geworden. Het aanbod in de diergeneeskunde sluit daar ook steeds beter bij aan. Behandelingen die eerst alleen voor mensen tot de mogelijkheid behoorden, zijn nu ook beschikbaar geworden voor huisdieren. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van  gecompliceerde botbreuken, hart- en vaatziekten of tumoren. Er zijn nu bij ernstige of chronische aandoeningen veel meer mogelijkheden voor herstel of op zijn minst adequate behandeling van de symptomen dan vroeger.
Als onderdeel van een groot internationaal netwerk aan dierenziekenhuizen en dierenklinieken helpt AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen het zorgaanbod voor de huisdieren uit te breiden en te verbeteren. Door de ondersteuning van AniCura wordt het makkelijker om kennis te delen, kan de kliniek gebruik maken van inkoopvoordelen en heeft het toegang tot investeringen voor de juiste apparatuur. Zodat huisdiereigenaren verzekerd zijn en blijven van de beste zorg voor hun huisdier.en fusie van verschillende dierenziekenhuizen in Scandinavië. De onderneming is ontstaan uit de gedachte dat het delen van kennis en middelen de veterinaire zorg ten goede komt.
AniCura biedt een compleet aanbod aan kwalitatief hoogwaardige dierenzorg. Van preventieve- en basiszorg tot meer complexe zorg zoals: geavanceerde diagnostiek, intensieve zorg, chirurgie en orthopedie. Tevens biedt AniCura revalidatie, fysiotherapie en dieetadvies.
AniCura behandelt per jaar meer dan 2 miljoen huisdieren in 180 klinieken in Europa, waarvan 26 klinieken in Nederland op 46 locaties. Met 3500 medewerkers en 1100 gediplomeerde dierenartsen heeft AniCura één van Europa’s meest gespecialiseerde netwerken als het gaat om hoogwaardige diergeneeskunde. Door samenwerking, een gemeenschappelijke infrastructuur, moderne apparatuur en geavanceerde specialismen ontwikkelt AniCura de veterinaire zorg voor de toekomst.
Voor meer informatie over AniCura bezoek onze website www.anicuragroup.com

Lees ook:SVRZ en SOKA samen voor beste zorg!
Lees ook:Filmfestival Zeeuws-Vlaanderen: Programma online
Lees ook:Praat mee over uw zorg en welzijn!
Lees ook:Praat mee over uw zorg en welzijn!
Lees ook:Zeeuws-Vlamingen zijn negatieve publiciteit beu!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>