Achter de schermen bij Omroep Zeeland

OOST-SOUBURG – Heb je altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij de opnames van een televisieprogramma? Dat kan! Maandagavond 18 december neemt Omroep Zeeland Eindejaarsquiz bij te wonen op maandagavond 18 december. Vijftien BZ’ers – zoals zangeres Isabel Provoost, gedeputeerde Carla Schönknecht, journalist Matty Verkamman en kunstenaar Rem van den Bosch – gaan dan, onder leiding van presentatrice Mirjam van Wouwe, de strijd met elkaar aan.

Als publiek sta je er met je neus bovenop en zie je van dichtbij hoe zo’n televisieprogramma wordt opgenomen. Je ziet de regisseur in actie, hoe cameramensen te werk gaan en wat er allemaal komt kijken bij het opnemen van een televisieprogramma. Lijkt het je wel wat? Kijk hier voor meer informatie en geef jezelf en je man, vrouw, vrienden, familie of collega’s op voor een gezellige speelavond. Inclusief oliebollen!

Uitzending
De Eindejaarsquiz wordt op vrijdag 29 december (vanaf 17.00 uur, ieder uur herhaald) en zondag 31 december (17.00, 19.00 en 23.00 uur) uitgezonden. Dikke kans dat je zelf ook op de achtergrond te bewonderen bent.

Zeeuwse Documentaire Week

Van 25 tot en met 30 december zendt Omroep Zeeland iedere avond een Zeeuwse documentaire uit.

Vanaf Eerste Kerstdag kunt je ‘s avonds na het nieuws kijken naar onder meer

 • Gevangen Licht - maandag 25 december
 • BR-43 - dinsdag 26 december
 • Vakantie voor iedereen - woensdag 27 december
 • Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van land en water - donderdag 28 december
 • Alles beweegt - vrijdag 29 december
 • Publiekskeuze - zaterdag 30 december
 • Middelburg 800 - zondag 31 december

De keuze voor de documentaire op zaterdag 30 december is aan jou!

Via deze Facebookpagina kun je aangeven of je kiest voor Afscheid van een Zeeuwse leeuw, de documentaire over Johnny Hoogerland. Of voor De Eerste Vrouw, een portret van Lilian Jansen, de eerste vrouw ooit op een kieslijst van de SGP. En als laatste: De Schelde/vergeten trots.  Een documentaire over de geschiedenis van de Scheldewerf in Vlissingen.

Gelukkig in Zeeland

Zeeland is een prachtige provincie die ook jonge mensen allerlei kansen biedt. Maar je moet ze wel grijpen! In de nieuwe 11-delige tv-serie Gelukkig in Zeeland laten jonge Zeeuwen zien waarom zij verknocht zijn aan Zeeland en waarom ze kiezen voor wonen en werken in Zeeland. En vooral hoe zij hun eigen toekomst en geluk creëren. Vanaf 5 december op de dinsdagen te zien bij Omroep Zeeland, na Zeeland Nu.

Wat is er nog meer te zien in december….

 • Zaterdag 23 december: Ben ik een Zeeuw van Freek de Jonge. Registratie van zijn voorstelling op 2 november in Rilland (herhaling op 1 jan).
 • Maandag 25 december: Stiklief van Bo van Scheyen
 • Dinsdag 26 december: Danny Vera in Concert (herhaling op 1 jan)
 • Vrijdag 29 december: Eindejaarsquiz Omroep Zeeland (herhaling op 31 dec)
 • Maandag 1 januari: Vestrock 2017

Bron: Omroep Zeeland

Lees ook:Honden Kerstcircus Goes sterren in tv-serie Circus Noël
Lees ook:Kerst2017 (8): Geen tranentrekkende kerstfilm: wel de Zeeuwse Documentaire Week
Lees ook:Weer Kerstcircus Goes!
Lees ook:Lees het landschap
Lees ook:Help boer Jan aan een vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>