Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval

KAPELLE – De gemeente Kapelle biedt haar inwoners met het diftarsysteem de mogelijkheid om minder afvalstoffenheffing te betalen als zij minder restafval aanbieden. Inwoners die door een chronische ziekte of medische beperking veel medisch afval hebben, bieden dat afval aan bij het restafval. Voor hen is het vaak onmogelijk om hun restafvalcontainer minder vaak aan te bieden en zo in aanmerking komen voor een lagere afvalstoffenheffing. Net als in 2016 biedt de gemeente Kapelle deze huishoudens een ‘reductie afvalstoffenheffing’ aan: een korting op de afvalstoffenheffing.

De korting geldt voor inwoners met een chronische ziekte of medische beperking die minstens een jaar duurt. Ook moeten inwoners hun afval aanbieden in rolcontainers. Wie zijn afval in losse zakken aanbiedt in een verzamelcontainer, komt niet in aanmerking voor de korting.

Per 1 januari 2018 wordt het diftarsysteem ook ingevoerd voor de huishoudens die gebruik maken van verzamelcontainers. Op dat moment kunnen ook deze huishoudens gebruik maken van een kortingsregeling.Een aanvraag voor reductie van de afvalstoffenheffing voor het belastingjaar 2017 kan worden ingediend in de periode 1 oktober tot en met 31december 2017.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de tekst van de beleidsregel ‘Reductie afvalstoffenheffing bij medisch afval gemeente Kapelle 2016’.  U kunt de korting aanvragen via het onderstaande aanvraagformulier.

Aanvraagformulier reductie medische afvalstoffen

U kunt het formulier ook aanvragen per mail via [email protected] of afhalen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Lees ook:Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval!
Lees ook:Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval!
Lees ook:Kapelle bespaart op afvalstoffenheffing!
Lees ook:Huishoudens Borsele krijgen 10 euro korting op afvalstoffenheffing
Lees ook:Afval scheiden loont!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>