December is een feestmaand

VLISSINGEN - U begint zo langzamerhand aan de voorbereidingen voor de komende feestdagen. De jaarwisseling is er daar één van. De één verheugt zich op het feest, de oliebollen en het samenzijn met familie en vrienden. De ander verheugt zich op het afsteken van vuurwerk. Nu wil dat laatste in een aantal gevallen ook overlast of schade voor mens, dier en goederen in de gemeente Vlissingen met zich meebrengen. Soms onbedoeld en helaas ook soms met opzet.

Maatregelen

Na de Vlissingse Bloemenbuurt-gebeurtenissen van vorig jaar wordt door bewoners terecht de vraag gesteld wat we dit jaar gaan doen om herhaling te voorkomen. Direct op 2 januari 2017 zijn we samen met bewoners en partners, begonnen met het nemen van maatregelen.

  • Wijkagenten hebben direct contact gelegd in de wijk;
  • Een aantal bewoners heeft met begeleiding van Stichting ROAT nog voor de zomer een wijktafel opgestart;
  • Er is een jongerencentrum geopend in de wijk;
  • De jongerenwerkers en straatcoaches van ROAT werken dagelijks met én voor de jongeren uit de diverse wijken;
  • De politie treedt daadkrachtig tegen illegaal vuurwerk en misbruik van legaal vuurwerk.

De komende weken leest u in de gemeentelijke informatiepagina ’Blauw geruite kiel’ in huis-aan-huis blad de Faam, over de maatregelen die gericht zijn op de jaarwisseling. Zoals het afsluiten van brandgangen, verkeersremmende maatregelen om het rijden over trottoirs tegen te gaan, extra cameratoezicht, vuurwerkmaatregelen en persoonlijke maatregelen.
Als gemeente gaan we ervan uit dat we ons op een prettige decembermaand voorbereiden, maar zijn samen ook zeker voorbereid op de mogelijke excessen tijdens de komende jaarwisseling.

Lees ook:Vlissingse burgemeester verrast door Oudejaarsrellen Bloemenbuurt!
Lees ook:Praattafel Paauwenburg!
Lees ook:Hoe (on)veilig is Bossenburgh Vlissingen?
Lees ook:Vlissingse vuurwerkvrije zones
Lees ook:Meld vuurwerkschade via de BuitenBeter app!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>