Proef tegels voetgangersgebied Pottenbakkerssingel

MIDDELBURG – De leveranciervoerde afgelopen maandag  op een deel van de zwarte en witte tegels op de Middelburgse Pottenbakkerssingle een proef uit om de tegels stroever te maken. Dit werd gedaan door de tegels te etsen. Een flinke verbetering was direct merkbaar.

Daarom is besloten niet te wachten en maandag al alle tegels stroever te maken.

Aanleiding voor de proef zijn de verschillende klachten van mensen die de tegels, met name bij nat weer, te glad vinden. Hierop heeft de gemeente de tegels laten testen door twee onafhankelijke organisaties. Uit de testen kwam naar voren dat de tegels qua stroefheid aan de Nederlandse norm voor tegels in het buitengebied voldoen. Desondanks willen we gezien de klachten toch iets doen. Daarom kijken we, in samenspraak met de leverancier, of etsen het gewenste effect geeft.

Lees ook:Middelburg onderzoekt bestrating Pottenbakkerssingel
Lees ook:Subsidieregeling voor aansluitkosten internet buitengebied!
Lees ook:Breedband internet in het buitengebied!
Lees ook:Werkzaamheden oversteekplaats Grote Markt!
Lees ook:Informatieavond proef verruiming openingstijden horeca!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>