Zuidhoek 3

KAPELLE – Een nieuwbouwwoning in Kapelle blijft populair. Daarom start de gemeente met de ontwikkeling van Zuidhoek 3. Dit is het gebied tussen de Annie MG Schmidtsingel en het station Kapelle – Biezelinge. In de komende jaren worden hier in totaal zo’n 140 woningen gebouwd. Dit wordt een mix van vrijstaand, twee-onder-één kap en rijwoningen.

Zuidhoek 3 wordt een wijk zonder aardgas. De woningen worden dus duurzaam en er kan ook levensloopbestendig gebouwd worden.

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Zuidhoek 3

Bekendmaking m.e.r. beoordelingsbesluit Zuidhoek 3

Ontwerpbestemmingsplan Zuidhoek 3

Sinds afgelopen week is het plan op het gemeentehuis te raadplegen. Op maandag 11 december is er tussen 19.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. Dan kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken en een toelichting hierop vragen.

In welke straat wilt u wonen?

De straatnamen zijn bekend voor dit gebied en ook in Zuidhoek 3 zijn deze gebaseerd op het werk van Annie MG Schmidt. Er liggen vijf straten in de toekomstige wijk en er komen straks huizen te staan aan: Ottertjes, Lapjeskat, Fluitketeltje, Pippeloentje en Dikkertje Dap. De namen zijn allemaal gebaseerd op liedjes die door Annie MG Schmidt geschreven zijn.

Lees ook:Borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:Zuidhoek Kapelle breidt uit!
Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt onthuld voor geboortehuis in Kapelle
Lees ook:Koningin Maximahof in Wemeldinge
Lees ook:Geluidswal Grenadier/ Zuidhoek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>