Zeeuwse museumvrijwilliger is goud waard

MIDDELBURG – In het kader van de ‘Dag van de Vrijwilliger’ afgelopen donderdag bracht de Museumvereniging speciale odes aan museumvrijwilligers

 Met een ‘Ode aan al onze museumvrijwilligers’ bedankte de Museumvereniging 26.000 vrijwilligers. De ode bestond uit 40 ontroerende miniportretten door heel Nederland met persoonlijke verhalen en motivaties. Drie van die portretten zijn van vrijwilligers in de provincie Zeeland. Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers. Zelfs 16% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. ‘De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar’, volgens Mirjam Moll, manager promotie & platform.
Bekijk hier de odes aan museumvrijwilligers in Zeeland:
Bekijk alle odes van deze online serie via YouTube.
De museumvrijwilligers zijn actief in bijna 4.000 voltijdsbanen in de sector. Kapitalisatie van de belangeloze inzet van vrijwilligers telt op tot € 100 miljoen. Dat is zo’n 10% van de omzet van de museumsector.
In deze snel veranderende samenleving musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Met hun collecties verrassen en verrijken musea de maatschappij voortdurend. Door mensen te verrassen, te prikkelen en te inspireren met kunst en erfgoed, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere reputatie van alle musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek. 

Lees ook:Museumweekend!
Lees ook:Ontdek de Zeeuwse Ziel in het museum!
Lees ook:Vergeet moeder niet!
Lees ook:Actrice Isa Hoes en Commissaris van de Koning Han Polman verklaren liefde voor Eva!
Lees ook:Zeeuws Museum Kidsproof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>