Maatschap Treur wint Groene Innovatieprijs

 

Maatschap Treur wint de Groene Innovatieprijs 2017

MELISKERKE – Een onafhankelijke jury heeft afgelopen woensdagavond de winnaar bekend gemaakt in het gemeentehuis te Domburg. Wethouder Melse overhandigde de cheque van 10.000 euro aan winnaar Maatschap Treur uit Meliskerke.

De jury beoordeelde de 15 genomineerde Veerse ondernemers op hun bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen, innovatie en inspiratie. Daarbij kwam Maatschap Treur uit Meliskerke als winnaar uit de bus.

Agrariër Harmen Treur heeft een geheel eigen kijk op een duurzame melkproductie. Hij past zijn grondgebruik aan naar de omstandigheden. Zijn bedrijfsvoering is biologisch en erop gericht om de bodemvruchtbaarheid optimaal te benutten, zodat hij geen kunstmest hoeft te gebruiken. Zijn enthousiasme en kennis werkt aanstekelijk op andere agrariërs in de regio, die zijn voorbeeld overnemen. Hij brengt de bewustwording over  bodemvruchtbaarheid en teelt van alternatieve gewassen op gang.

Inwoners van de gemeente Veere konden vanaf 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een ondernemer uit hun gemeente nomineren voor de prijs

Lees ook:Schuur ouders schrijfster Franca Treur afgebrand: 1 dode koe!
Lees ook:Oesterij Yerseke wint Zeeuwse Visserij Award!
Lees ook:Franca Treur opent als “prinsjesdichter” het Prinsjesfestival!
Lees ook:Groene Innovatieprijs gemeente Veere
Lees ook:Groene Innovatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>