Financiële overeenkomst Thermphos getekend

MIDDELBURG = De Provincie Zeeland, Zeeland Seaports en het Rijk hebben eind december de financiële overeenkomst voor het vervolg van de sanering van Thermphos ondertekend.

De Commissie Samsom bracht in augustus 2017 een advies uit over het vervolg van de sanering van Thermphos. In het rapport Samsom staat de gezamenlijke financiële verantwoordelijkheid van Rijk, Provincie en Zeeland Seaports centraal. Een belangrijk onderdeel van het advies was het vastleggen van de financiële afspraken voor de sanering van het Thermphos-terrein in een financiële overeenkomst tussen Rijk, Zeeland Seaports en de Provincie. Inmiddels hebben alle drie de partijen de overeenkomst ondertekend.

In de overeenkomst zijn de afspraken vastgelegd over de financiële bijdrage van partijen en hoe men wil omgaan met toekomstige opbrengsten van het terrein. Aanvullend wordt nu gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst waarin partijen afspraken maken hoe men wil samenwerken tijdens de sanering.

Lees ook:Totaalakkoord Thermphos tussen Rijk, Provincie en Zeeland Seaports
Lees ook:Diederik Samson brengt Thermphos-problemen in kaart
Lees ook:Financiële bijdrage Thermphos: uitvoerbare tegenslag
Lees ook:Doorstart Thermphos!
Lees ook:Géén oplossing sanering Thermphos!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>