ADRZ en Emergis gaan samen opleiden

GOES - Emergis & het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gaan samen opleiden Op 11 januari is de officiële start van ‘het Leerhuis’ van Emergis en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Dit is het feestelijke begin van de samenwerking tussen de zorgorganisaties op het gebied van leren, ontwikkelen, trainen en opleiden.

De locatie van het Leerhuis is op het terrein van Emergis, Oude Boomgaard 2 in Kloetinge. Gerco Blok, voorzitter raad van bestuur van Emergis verricht de opening samen met André van der Reest, wethouder gemeente Goes en Claudia Brandenburg, voorzitter raad van bestuur ADRZ. 15.00 uur Inloop 15.30 uur Openingswoord 16.00 uur Impressie trainingen 17.00 uur Einde Naast het investeren in kennis en vaardigheden van eigen zorgprofessionals, is ook het doel om innovatief meer stage- en opleidingsmogelijkheden voor zorgprofessionals in Zeeland te creëren. Dit is essentieel in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt in de regio. Op deze wijze kan de aantrekkelijkheid om te werken in de zorg in Zeeland verbeterd worden. Het skillslab van ADRZ is in december verhuisd naar ‘het Leerhuis’. Emergis en ADRZ zijn positief over hun samenwerking op gebied van opleiden! De start van de samenwerking in het Leerhuis van Emergis en ADRZ is het begin van een centrum waar – op termijn – ook andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen aan deel gaan nemen. Zo ontstaat er een centrum voor het leren, trainen en kennis delen rond thema´s in de zorg. De gemeente Goes faciliteert de betrokken partijen in het kader van Health Campus Zeeland. Dit initiatief startte twee jaar geleden om samenwerking en vernieuwing binnen de zorg te stimuleren en te verbeteren.

Lees ook:Leerhuis geopend
Lees ook:Willem Geerlings tijdelijk bestuurder bij ADRZ!
Lees ook:Lisette te Velde nieuw lid Raad van Bestuur ADRZ!
Lees ook:Van Riel interim-bestuurder bij het ADRZ!
Lees ook:Sein op groen voor samenwerking ADRZ en Erasmus MC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>