Aandachtsgebied Rampweg Renesse

RENESSE – “Denkt u ook met ons mee over de invulling van het aandachtsgebied Rampweg in Renesse?”, vraagt een gemeentewoordvoerder van Schouwen-Duiveland. “Als uitwerking van de Zeeuwse Kustvisie werken we aan het maken van een gebiedsvisie voor het aandachtsgebied Rampweg.”

Die gebiedsvisie moet de landschapsopgave voor dit gebied (klik hier voor een kaartje) beschrijven en een antwoord geven op de vraag welk toeristisch-recreatief programma (niet alleen verblijfsrecreatieve, maar ook dagrecreatieve voorzieningen) hier in de toekomst nog een plek zouden kunnen krijgen.

UITNODIGING

Wilt u met ons meedenken en uw inbreng leveren op hoe we dit aandachtsgebied zouden moeten invullen, zodat het enerzijds bijdraagt aan de kernkwaliteiten en collectieve waarden van onze kust, maar ook een bijdrage kan leveren aan de herstructureringsopgave die we nog hebben in onze kustzone? Dat kan tijdens de bijeenkomst die we daarvoor houden op dinsdag 16 februari om 19.30 uur in het dorpshuis van Renesse. U bent van harte welkom.

INTEGRALE GEBIEDSVISIE

Dit deel van de duinzoom (overgangszone van duin naar polder) is al jarenlang onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling Regiovisie Schouwen-West. In 2005 is in het Landschapsplan Duinzoom een globaal landschappelijk kader voor de gehele duinzoom neergelegd. Op een aantal locaties in dit deel van de duinzoom hebben verblijfsrecreatieve ontwikkelingen een plek gekregen, evenals een stuk natuurontwikkeling, maar daarmee is de invulling van het totale gebied nog niet afgerond. Dat is in de voorbereiding van het opstellen van de Zeeuwse Kustvisie ook geconstateerd. Reden waarom daarin de opgave is opgenomen om te komen tot een integrale gebiedsvisie voor dit gebied. Die gebiedsvisie moet de landschapsopgave voor dit gebied beschrijven en een antwoord geven op de vraag welk toeristisch-recreatief programma (niet alleen verblijfsrecreatieve, maar ook dagrecreatieve voorzieningen) hier in de toekomst nog een plek zouden kunnen krijgen.

Belangrijk is dat het gebied een eigen identiteit krijgt, die uniek is voor ons deel van de Zeeuwse kust. Dat betreft niet alleen het landschap dat hier zou moeten worden ontwikkeld, maar geldt ook voor het toeristisch-recreatief programma. Toekomstige ontwikkelingen kunnen alleen maar gepaard gaan met landschaps/natuurontwikkeling en moeten een eigen Zeeuwse identiteit hebben. We verkennen graag met u de gebiedskwaliteiten en het regionale Schouwse DNA, want dat zijn belangrijke ingrediënten voor gebiedsvisie.

 

Lees ook:De plek…..(32): Transferium, Renesse!
Lees ook:Masterplan Renesse!
Lees ook:Inspraakprocedure ontwerp-gebiedsvisie Schelphoek!
Lees ook:Circus Renz International in Renesse!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>