CVA/NAH trefpunt

THOLEN – Het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen houdt vrijdag 19 januari in samenwerking met CVA-vereniging ‘Samen Verder’, SVRZ en Schutse Zorg Tholen van 14.00 uur tot 16.00 uur het CVA/NAH trefpunt. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Tholen. Aansluitend wordt er een fototentoonstelling van het Afasiecentrum Zeeland feestelijk geopend. De toegang is gratis.

Niet-aangeboren hersenletsel

Op deze bijeenkomst is iedereen welkom die te maken heeft met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident dat letterlijk vertaald, een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen is. NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel en ontstaat door letsel als gevolg van een aanrijding, een val, maar kan ook ontstaan door een infectieziekte. Niet alleen de persoon zelf, maar ook de omgeving krijgt te maken met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van dit hersenletsel.

Communicatiestoornissen en Afasie

Het CVA Trefpunt van 19 januari heeft als thema Communicatiestoornissen en Afasie na CVA. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Hilde Aarts, zij is logopediste bij het Afasiecentrum Zeeland.

Fototentoonstelling

Alle foto’s voor de tentoonstelling zijn gemaakt door mensen met Afasie. Met behulp van een expositie van de gemaakte foto’s vragen de cliënten aandacht voor wat Afasie voor een mens betekent. Cliënten hebben zelfstandig foto’s rond verschillende thema’s gemaakt: ik, verleden, heden, toekomst. Op deze manier brengen ze hun veranderd leven in beeld en zijn ze in staat om ervaringen en gevoelens te delen. De tentoonstelling duurt van 19 januari tot en met 2 maart 2018 en is tijdens openingsuren in het gemeentehuis van Tholen te bewonderen.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij Jacqueline Heijboer van het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen, telefoonnummer: 14 0166 of via [email protected].

Lees ook:Afasiecentrum Zeeland exposeert
Lees ook:CVA/NAH-Trefpunt in Ter Valcke!
Lees ook:Ervaringen over beroerte uitwisselen!
Lees ook:CVA/NAH Trefpunt in SVRZ Ter Valcke: Mindfulness en hersenletsel!
Lees ook:CVA/NAH Trefpunt in SVRZ Ter Valcke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>