Watersnoodmuseum presenteert boek Teuntje de Haan

OUWERKERK -  Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk presenteert 3 februari tijdens haar Open Dag het boek Een muur van water van Teuntje de Haan, die de Watersnoodramp van 1953 meemaakte. Het boek bevat het persoonlijke verhaal van Teuntje de Haan over de rampnacht en haar redding, en over het leven van haar vader, die bij de Watersnoodramp om het leven kwam. Oud-minister Karla Peijs en overlevende Els Dekker nemen beiden het eerste exemplaar in ontvangst. Een muur van water verschijnt bij uitgeverij Querido. Over Een muur van water: In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 wordt Nederland getroffen door een van de grootste natuurrampen die Europa in eeuwen heeft gekend. In enkele uren overspoelt de zee met donderend geweld grote delen van het land en vinden meer dan 1800 mensen de dood. Teuntje de Haan is nog net geen kleuter als haar vader in het holst van die nacht vertrekt om mensen te gaan helpen. Samen met haar moeder en broertje brengt zij vier bange dagen door op een ijskoude zolder, vergeefs wachtend op zijn terugkeer. Op basis van haarscherpe herinneringen, ontmoetingen met ooggetuigen, dagboeken en ander uniek bronnenmateriaal reconstrueert De Haan vijfenzestig jaar later wat er precies is gebeurd. En wie haar vader eigenlijk was. Over de sprekers: Teuntje de Haan (1949) werkte als mannequin en model en later als manager in de modebranche voordat zij zich op de zoektocht naar haar vader concentreerde. Karla Peijs is bestuursvoorzitter van de stichting Watersnoodmuseum. Daarvoor was zij onder meer commissaris van de Koningin in Zeeland, en minister van Verkeer en Waterstaat in de kabinetten Balkenende II en III. Els Dekker maakte de Watersnoodramp net als Teuntje de Haan in Nieuwe Tonge mee, en was van invloed bij de totstandkoming van dit boek. Zij werkte gedurende lange tijd als vrijwilliger in het Watersnoodmuseum. Praktische informatie: Datum & tijdstip: 3 februari, 13:00 uur. Locatie: Watersnoodmuseum, Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk Programma Open dag en routebeschrijving: zie www.watersnoodmuseum.nl Boekinformatie: Teuntje de Haan – Een muur van water. Zoektocht naar een vader die verdween in de rampnacht is vanaf 16 januari verkrijgbaar. Het boek verschijnt als paperback, met foto’s. Prijs: € 21,99

Lees ook:Nieuw boek watersnoodramp Kees Slager verschijnt in november
Lees ook:Open dag Watersnoodmuseum
Lees ook:Watersnoodmuseum: De ramp in focus
Lees ook:Peijs en Deltacommissaris bij herdenking Watersnoodramp
Lees ook:Helikoptervluchten Watersnoodmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>