Leerhuis geopend

GOES – Emergis en het ADRZ openden vandaag, donderdag, op feestelijke wijze het Leerhuis. Hiermee starten Emergis en het ADRZ de samenwerking op het gebied van leren, ontwikkelen, trainen en opleiden.

Naast het investeren in kennis en vaardigheden van eigen zorgprofessionals is het doel van het Leerhuis om innovatief meer stage- en opleidingsmogelijkheden voor zorgprofessionals in Zeeland te creëren. Dit is essentieel in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt in de regio. Daarom wil de Hogeschool Zeeland (HZ) geen numerus fixus invoeren voor de hboopleiding Verpleegkunde. Het ADRZ steunt de HZ hierin door zich in te zetten om het gewenste aantal stageplaatsen te leveren voor hbo Verpleegkunde. Dit jaar heeft het ADRZ in vergelijking met 2017 het dubbele aantal stageplaatsen voor hbo Verpleegkunde beschikbaar. In het Leerhuis, wat op termijn open staat voor andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen om aan deel gaan nemen, maken de studenten op innovatieve wijze kennis met de zorgpraktijk en worden ze voorbereid op een stage in het ziekenhuis of GGZinstelling. De HZ en het ADRZ zijn in gesprek om de uitval van verpleegkundestudenten te verminderen. De inschatting is dat het bieden van een interessante stage in het eerste en tweede jaar helpt om de uitstroom te verminderen. Ook die stages gaat het ADRZ per direct bieden. De HZ, het ADRZ en Emergis zijn ervan overtuigd dat alleen een goede samenwerking een antwoord op de arbeidsmarktkrapte in Zeeland biedt om voldoende verpleegkundigen voor de regio op te leiden. Op deze manier kan de aantrekkelijkheid om te werken in de zorg in Zeeland verbeterd worden.

Lees ook:ADRZ en Emergis gaan samen opleiden
Lees ook:Tafel van Vijf met staatssecretaris Van Rijn bij WVO Zorg!
Lees ook:Pendelbus blijft na geslaagde proefperiode!
Lees ook:Samenwerking opvang en hulp aan warrige personen!
Lees ook:Aanstelling reumatologen eerste stap in samenwerking ADRZ en Erasmus MC!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>