Waarmerk Drempelvrij

VLISSINGEN - Periodiek worden de gemeentelijke websites uitvoerig getest op toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid, aan de hand van internationale criteria (Webrichtlijnen - WCAG 2.0). Wij laten deze toetsing uitvoeren door Stichting Accessibility, het (onafhankelijke) Nederlandse expertise- en onderzoeksinstituut op dit gebied. Afhankelijk van de uitslag mag je als organisatie voor een bepaalde periode het ‘Waarmerk Drempelvrij‘ voeren.

De gemeentelijke websites zijn Vlissingen.nl en de websites van de gemeenteraadGemeentearchief VlissingenScheldekwartier en Vlissingen in beweging. Ook de websites van het Vrijwilligerspunt Vlissingen en ‘Studeren in Vlissingen‘ varen onder deze vlag.

Toetsing 2017

Eind 2017 zijn de gemeentelijke websites opnieuw getest. Met een positief resultaat: ook in 2018 mogen wij het Waarmerk Drempelvrij voeren. Geen doel op zich, maar wel een bevestiging dat we op het juiste pad zijn. Het is een steuntje in de rug bij het verder uitbouwen van onze websites. Waarbij de afstemming van onze digitale dienstverlening op de verschillende groepen gebruikers/klanten en hun informatiebehoefte centraal blijft staan.

Waarom Webrichtlijnen?

De Webrichtlijnen betreffen het ontwerpen, bouwen en beheren van websites. Ze zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Met technische voorwaarden en scherpe richtlijnen voor content en redactie. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is opdrachtgever. In 2018 wordt de wetgeving op dit gebied verder aangescherpt.

Lees ook:Ongehinderd app nu ook in Hulst!
Lees ook:Onderhoud Vlissingen.nl!
Lees ook:Ongehinderd app binnenkort ook in Hulst!
Lees ook:Korte WAK!
Lees ook:TNT Post verder als PostNL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>