Terneuzense bouwprojecten

TERNEUZEN – Zoals bekend zijn er twee nieuwe plannen voor projecten aan de zuidkant van de binnenstad van Terneuzen. Wethouder Frank van Hulle en betrokken ontwikkelaars presenteerden de plannen recentelijk. Het gaat om een markante hotel-woontoren aan de Beurtvaartkade en om een nieuw gebouw in het plangebied Kop van de Noordstraat.

De hotel-woontoren aan de Beurtvaartkade van ongeveer twintig verdiepingen (circa 80 meter hoog) wordt ontwikkeld door aannemerscombinatie Sprangers/Cordeel. Hotel Golden Tulip L’Escaut zal het nieuwe hotel gaan exploiteren. Met het woongedeelte speelt het project op de Beurtvaartkade in op de behoefte aan een kwalitatief woningaanbod in diverse segmenten. Burgemeester Jan Lonink tekende maandag met de betrokken partijen een overeenkomst voor het project.

Maritieme sfeer
De ligging van het plan Beurtvaartkade is direct naast de binnenstad, nabij de entree van het kernwinkelgebied. Een belangrijk kenmerk van de Beurtvaartkade is plek aan de oostelijke kanaalarm. Deze watergang is van historische betekenis voor Terneuzen en heeft een maritieme sfeer. Aan de kade liggen binnenvaartschepen en plezierjachten. Ook cruiseschepen kunnen hier straks nog aanleggen aan een opgeknapte kade.

Kop van de Noordstraat
Op 4 juli 2017 heeft de raad al ingestemd met de plannen voor het bouwproject ‘De Kampanje’ (huisvesting bibliotheek, appartementen en horeca). Het college heeft nu ook een besluit genomen over een ander belangrijk bouwproject op de Kop van de Noordstraat. Het betreft het noordelijk deel van het gebied dat direct grenst aan de winkelstraat. Het nieuwe plan zorgt voor de langverwachte totaalinvulling voor de Kop van de Noordstraat.

Commerciële ruimte en woningen
Het project van Impact Vastgoed B.V. bestaat uit een gebouw met een commerciële ruimte aan de zijde van de Noordstraat. Daarachter en op de verschillende verdiepingslagen zijn woningen voorzien. Het plan speelt met name in op de vraag naar kleinere, kwalitatieve woningen voor starters. Ook andere doelgroepen kunnen er terecht.

Procedure
Voor de bouwprojecten moeten nog de geldende procedures worden doorlopen. De gemeenteraad is gevraagd om zogeheten ‘wensen en bedenken’ te uiten. De plannen staan op de agenda van de raadsvergadering op 1 februari aanstaande. De stukken staan op de www.terneuzen.nl

Lees ook:Dubbele impuls verwacht door twee nieuwe bouwprojecten Terneuzen
Lees ook:Middelburg blij met nieuw hotel aan Veerse Meer!
Lees ook:Arrestatie na valse bommelding Terneuzen!
Lees ook:Chloorincident hotelzwembad!
Lees ook:Hotel The Roosevelt genomineerd voor Best Hotel Design!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>