Ossenisse wint met nieuw dorpshart

OSSENISSE – Ruim honderd “Kernen met Pit”presenteerde afgelopen zaterdag  hun buurtproject. In iedere provincie vond een dergelijke bijeenkomst plaats en per provincie werd één project gekozen tot trofeewinnaar. Alle aanwezige deelnemers ontvingen het predicaat “Kern met Pit” en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. In Zeeland ging de winst naar Ossenisse. Zij wonnen met het project van hun dorpshart. Hun initiatief maakte van het aangezicht van het dorpshart een mooi pleintje, met passende bestrating, bankjes, pergola’s, hagen en een solitaire boom.

De twaalf Provinciale winnaars gaan nu strijden om de nationale titel: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot 3.000 euro.

Het initiatief “Kernen met Pit” bestaat al veertig jaar. Voor meer informatie: www.kernmetpit.nl

Lees ook:Voorronde voorleeswedstrijd in Bibliotheek Vlissingen!
Lees ook:Gefeliciteerd! Akke Bijland uit Axel is beste Zeeuwse buur!
Lees ook:Soulaiman strijdt om titel ‘De Nationale Voorleeskampioen!
Lees ook:Pien voorleeskampioen?
Lees ook:Kwart- en halve finales Nationale Voorleeswedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>