Samen voor de Aal

MIDDELBURG – De monitoring voor project ‘Samen voor de Aal’ gaat in februari voor het vierde jaar op rij van start in Zuid-Holland en na een succesvol eerste jaar in Zeeland wordt ook daar de monitoring voortgezet. Op 15 locaties in Zuid-Holland en 11 locaties in Zeeland worden de glasaaltjes en driedoornige stekelbaarzen geteld met behulp van een kruisnet. Hiervoor zoeken we nog een aantal vrijwilligers die 1 à 2 keer per week ’s avonds met een kruisnet gaan monitoren. Jonge aal en stekelbaarzen willen vanuit zee naar het achterland, de aal om op te groeien en de driedoornige stekelbaars om zich voort te planten. Ze komen echter een hoop barrières tegen, zoals gemalen en sluizen. Met behulp van deze monitoring brengen we de belangrijkste migratieroutes en knelpunten in kaart. Hierdoor kunnen vismigratievoorzieningen doelgericht worden aangelegd.

Locaties

Zeeuws-Vlaanderen: Cadzand, Nieuwesluis, Braakman, Campen, Paal

Walcheren: Poppekinderen

Zuid-Beveland: Dekker, Maelstede

Schouwen-Duivenland: Prommelsluis Tholen: De Noord en Loohoek

Interesse in de monitoring of de informatieavond bijwonen? Stuur een mail naar [email protected] of [email protected]

Lees ook:Herziening fietsknooppuntensysteem!
Lees ook:Wereldster Liz’ Richards woont gewoon in Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Fietsknooppuntensysteem aangepakt!
Lees ook:De plek…..(21): Het dorp, Cadzand!
Lees ook:Klassieke muziek in de hele regio Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>