Vlissingse parkeerregels

VLISSINGEN – In Vlissingen zijn sinds 1 januari 2018 zijn nieuwe parkeerregels van kracht. Naast de invoering van een winter- en zomertarief, is de belangrijkste wijziging het betaald parkeren op de parkeerterreinen Kenau Hasselaarstraat en Komstraat. Op beide terreinen geldt nu betaald parkeren van 9.00 tot 21.00 uur. Ook het parkeren op het parkeerterrein Zeemanserve is veranderd. Daar geldt sinds 1 januari 2018 een maximale parkeerduur van 1 uur.

Veel mensen moeten wennen aan de nieuwe regels. Daar komt bij dat vandalen de stickers met nieuwe tijden voor betaald parkeren van de parkeerautomaten hadden gehaald, waardoor de oude tijden weer zichtbaar waren.

Winter- en zomertarief

Wintertarief (1 november tot en met 31 maart)

Met ingang van 1 januari 2018 is parkeren in de winter goedkoper.

  • In de winterperiode kost parkeren van maandag tot en met zaterdag € 1,50 per uur op de parkeerterreinen en –plaatsen;
  • In de parkeergarages geldt een tarief van € 1,50 overdag en € 0,80 tijdens de avonduren. Parkeren op zondag is in de winterperiode gratis.

Zomertarief (1 april tot en met 31 oktober)

  • In de zomerperiode kost parkeren van maandag tot en met zondag € 2,- per uur op de parkeerterreinen en -plaatsen;
  • In de parkeergarages geldt een tarief van € 1,80 overdag en € 0,80 tijdens de avonduren.

Zeemanserve

Een andere wijziging is het invoeren van kort parkeren op het parkeerterrein Zeemanserve. Daar geldt sinds 1 januari 2018 een maximale parkeerduur van 1 uur. Op zondagen in de winterperiode is er geen betaald parkeren en geen parkeerduurbeperking van kracht. In de zomerperiode mag er op zondagochtend op de parkeerterreinen Zeemanserve en Steenenbeer tot 12.00 uur gratis geparkeerd worden en is er tot 12.00 uur ook geen parkeerduurbeperking op parkeerterrein Zeemanserve van kracht.
Op alle andere dagen en na 12.00 uur op zondagen in de zomerperiode, geldt wel betaald parkeren en mag op parkeerterrein Zeemanserve 1 uur geparkeerd worden. Mensen die langer willen parkeren kunnen terecht in de parkeergarages of andere parkeerterreinen.

Parkeerboetes ingetrokken

De eerste 2 weken van 2018 zijn er geen bekeuringen uitgeschreven. Op 16 januari 2018 is er voor het eerst bekeurd. De gemeente heeft besloten om de boetes voor het niet kopen van een parkeerkaartje tussen 18.00 en 21.00 uur op 16 januari 2018 op beide terreinen in te trekken. Inmiddels zijn er nieuwe stickers op de parkeerautomaten geplakt en heeft de gemeente de parkeerapps nog een keer gecontroleerd. Er is ook extra verlichting aangebracht op de parkeerautomaten en ook de parkeerborden zijn nogmaals gecontroleerd.

Zie voor meer informatie de pagina Parkeren in Vlissingen.

Lees ook:Vlissingen trekt parkeerboetes in
Lees ook:Ook gratis parkeren in Middelburg rond Oud en Nieuw!
Lees ook:Zomertarief parkeren
Lees ook:Gratis parkeren in Vlissingen!
Lees ook:Gratis parkeren rond feestdagen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>