Verbetering kruispunt Goes

GOES – “Het Goese kruispunt Patijnweg – Buys Ballotstraat gaan wij verbeteren, zodat het kruispunt veiliger wordt voor alle verkeersdeelnemers en het verkeer sneller doorstroomt”, zegt een woordvoerder van de gemeente Goes. ” Dit doen we door het hele kruispunt ingrijpend aan te pakken. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In de eerste fase, juli tot en met september 2017, zijn er aanpassingen aan nutsvoorzieningen verricht. Vanaf eind februari / begin maart 2018 starten we met de tweede fase: de reconstructie ten noorden en ten zuiden van de spoorweg. Deze werkzaamheden duren ongeveer 12 tot 14 weken.

We maken op de Patijnweg twee rijstroken de stad uit. Hierdoor kunnen de verkeerslichten zo worden ingesteld dat het verkeer vanuit alle richtingen vlotter door kan rijden.

Ook zorgen we dat het voor fietsers een stuk veiliger wordt. Zo maken we een fietsstraat vanuit de Koningin Wilhelminastraat tot de rotonde Kazerneplein en zorgen we dat fietsers halverwege de oversteek even kunnen wachten. Daarnaast passen  we de voorsorteervakken in de Lewestraat aan zodat fietsers meer ruimte krijgen.

De Buys Ballotstraat wordt in deze reconstructie ook aangepakt. Het belangrijk­ste wat hier verandert is dat de fietsers eerder gescheiden worden van het autoverkeer. Bovendien wordt de kuil bij de spoorwegovergang aangepakt.

Werkzaamheden aan de spoorwegovergang

De laatste fase is het aanpassen van de spoorwegovergang door ProRail, dit gebeurt in oktober 2018. Dan realiseren we vrijliggende fiets- en voetpaden ter hoogte van de overweg. Als laatste wordt de het kruis­punt aangesloten op de vernieuwde spoorwegovergang. De werkzaam­heden worden in het najaar van 2018 uitgevoerd en zijn naar verwachting eind 2018 klaar.
Beperkte hinder voor de omgeving

We doen er alles aan om overlast tot een minimum te beperken. Enig ongemak in de vorm van geluid- en trillingsoverlast is helaas niet te voorkomen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.

Meer informatie leest u in de nieuwsbrief over het project. Benieuwd naar hoe het kruispunt er ongeveer uit komt te zien? Krijg een goede indruk door dit korte filmpje te bekijken.

Lees ook:Reconstructie Buys Ballotstraat/Patijnweg
Lees ook:Herinrichting kruispunt Vrijlandstraat/Buitenruststraat!
Lees ook:Verbetering kruispunt!
Lees ook:Langevielebuitenbrug afgesloten
Lees ook:Verbetering kruispunt Goes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>